Inici -> Àrees -> Sanitat -> Notícies sanitat

Vila-real mobilitza efectius de Policia Local i Protecció Civil i reforça el servei del bus 'Groguet' per a la jornada especial de vacunació sense cita a l'Hospital de la Plana

dimarts, 14 de desembre de 2021

Reunió de coordinació per la jornada de vacunació sense cita prèvia a l'Hospital de la Plana

L'Ajuntament de Vila-real posarà a la disposició del Departament de Salut de la Plana mitjans personals i materials per a col·laborar en la jornada de vacunació especial sense cita que es desenvoluparà aquest dissabte 18 de desembre a l'Hospital de la Plana. Així ho ha anunciat hui l'alcalde, José Benlloch, després de la reunió mantinguda amb responsables del departament sanitari per a coordinar el dispositiu de cara a aquesta convocatòria massiva de vacunació davant la covid-19. Benlloch també ha mantingut hui una trobada telemàtica amb directors i directores dels centres educatius d'infantil i primària de la ciutat per a brindar-los la col·laboració municipal en el procés de vacunació escolar que arranca demà en els col·legis.

"La vacuna és la gran esperança per a superar la pandèmia, per això des del primer moment hem manifestat la nostra voluntat de col·laboració amb les autoritats sanitàries per a facilitar els mitjans al nostre abast i accelerar, en la mesura que siga possible, el procés d'immunització", ha recordat Benlloch. Seguint aquesta mateixa línia de treball conjunt, aquest matí l'alcalde ha acudit a l'Hospital de la Plana al costat de la regidora de Sanitat, Silvia Gómez, i responsables de la Policia Local i Protecció Civil per a abordar el dispositiu de la jornada de vacunació sense cita que tindrà lloc aquest dissabte en el centre hospitalari. En la trobada, en la qual han participat el gerent del Departament de Salut de la Plana, Miquel Rovira, i la directora mèdica d'Atenció Primària, Pilar Mallea, s'ha acordat que durant tota la jornada la Policia Local prestarà la seua col·laboració, amb la presència d'una patrulla fixa, i també es mobilitzaran efectius de Protecció Civil, per a ajudar en la coordinació del dispositiu i evitar l'aglomeració de persones. Així mateix, l'alcalde ha anunciat un reforç del servei d'autobús urbà, el bus Groguet, que connecta la ciutat amb l'Hospital de la Plana perquè "tant els veïns i veïnes de Vila-real com els d'altres poblacions que vulguen arribar amb autobús fins al centre hospitalari per a ser vacunats puguen fer-lo de la manera més ràpida i fàcil possible".

Benlloch ha fet una crida a la població del Departament de Salut de la Plana per tal que "si encara no tenen la pauta de vacunació covid-19 o si compleixen els requisits per a la vacuna de record, acudisquen aquest dissabte a l'Hospital de la Plana perquè com més prompte millor aconseguim la immunitat de ramat abans podrem superar la pandèmia", ha subratllat l'alcalde.

La jornada de vacunació especial del 18 de desembre a l'Hospital de la Plana, que es realitzarà de 9.00 a 21.00 hores, està dirigida a la població que encara no té la primera o la segona dosi de la vacuna de la covid-19; a aquells que compleixen els requisits per a la vacuna de record (majors de 60 anys que s'han vacunat amb Pfizer o Moderna fa més de sis mesos, majors de 60 anys que s'han vacunat amb AstraZeneca fa més de tres mesos o vacunats amb Janssen fa més de tres mesos) i també es vacunarà contra la grip als majors de 65 anys o grups de risc.

D'altra banda, l'alcalde, la regidora de Sanitat, Silvia Gómez, i la regidora d'Educació, Aida Beteta, han mantingut una trobada telemàtica amb directors i directores dels centres d'educació infantil i primària per a posar a la seua disposició els mitjans amb què compta el consistori durant el procés de vacunació escolar. Silvia Gómez ha apuntat que la Policia Local i Protecció Civil col·laboraran en el control d'accessos als centres educatius d'aquells centres que ho requerisquen i també es facilitarà material per a organitzar el dispositiu de vacunació si és necessari. Els responsables dels col·legis han agraït la predisposició a col·laborar de l'Ajuntament.

Galeria multimèdia

Imatges

Reunió de coordinació per la jornada de vacunació sense cita prèvia a l'Hospital de la Plana_1 Reunió amb els directors i directores de col·legis per la vacunació escolar
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es