Inici

Noves resolucions urbanístiques del PP alteren la previsió pressupostària i obligaran a incloure el pagament de 840.000 euros en els comptes de 2022

dimarts, 14 de desembre de 2021

A poques setmanes d'acabar l'any, amb el pressupost del pròxim exercici pràcticament tancat, una nova comunicació de resolucions urbanístiques torna a desquadrar els comptes municipals, que hauran d'afrontar en els pròxims mesos el pagament de 840.000 euros corresponents a diversos expedients dels anys de govern del Partit Popular. Entre ells, una part del jardí de Jaume I, que suposarà un desemborsament imprevist de 807.970,35 euros.

"La inclusió d'aquestes quantitats en els pressupostos de 2022 ens obliga a modificar novament les nostres previsions", assenyala l'alcalde, José Benlloch, qui apunta que la planificació pressupostària inicial per a l'any que ve era fins i tot inferior a la de 2021, malgrat l'increment del 5 % en l'IBI. "Malgrat l'actualització de la contribució conforme a l'IPC, l'Ajuntament de Vila-real no té marge econòmic per a afrontar més pagaments urbanístics com aquest si volem continuar prestant els serveis que la ciutadania mereix; serveis que no hem deixat d'ampliar en els últims anys, amb l'objectiu de millorar les oportunitats, l'atenció a les persones i la qualitat de vida a la nostra ciutat perquè Vila-real no perda el tren. Per això, no tenim més opció que fer front a aquest nou pagament via préstec, que incrementarà la xifra global del pressupost per a l'any que ve", valora l'alcalde i regidor d'Hisenda.

"Una vegada més, la gestió del passat urbanístic i els empastres que ens va deixar el Partit Popular impacten en la gestió del present i ens obliguen a modificar els comptes municipals i fer equilibris pressupostaris perquè aquesta herència del passat no acabe llastrant el futur de la nostra ciutat", argumenta Benlloch. En la mateixa línia, l'alcalde recorda que la gestió urbanística del jardí de Jaume I o la prolongació de l'avinguda de França -a la qual corresponen els altres dos expedients amb sentència ferma per al pagament de 27.524 i 5.040 euros- "és un exemple clar de la manera d'actuar del PP: ocupar terrenys sense pagar a ningú i el que vinga darrere, que tanque la porta". "Aquesta manera de gestionar no l'han tinguda en altres municipis del nostre entorn, que ara poden afrontar els reptes del futur sanejats i amb garanties. A Vila-real, no obstant això, hem de continuar gestionant empastres que ens han deixat en una situació delicadíssima, després de pagar ja en aquests últims 10 anys més de 33 milions d'euros en sentències i altres empastres heretats del Partit Popular", agrega l'alcalde.

En el cas de l'expedient pel jardí de Jaume I, el pagament de 807.970 euros correspon a la quantitat pendent de pagament després d'abonar, al desembre de 2019, els 340.573,94 euros de la valoració municipal dels terrenys. En sentència de juny de 2021, es va estimar el valor del solar en 1.148.544,29 euros, enfront dels 2.062.727,16 euros que van reclamar els propietaris.

Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es