Inici -> Àrees -> Economia -> Notícies

Vila-real dona una oportunitat laboral a 24 joves per a reforçar els departaments municipals davant els nous reptes de la ciutat

dimecres, 15 de desembre de 2021

Recepció dels beneficiaris del programa d'ocupació Empuju per a menors de 30 anys

Des de hui, 24 joves s'incorporen a l'Ajuntament de Vila-real gràcies al programa d'ocupació Empuju, subvencionat per la Generalitat Valenciana, que ofereix una oportunitat laboral a aturats menors de 30 anys durant un any. L'alcalde de la ciutat, José Benlloch, ha donat la benvinguda als beneficiaris d'aquest pla d'ocupació, que suposa una inversió de 675.000 euros finançada en col·laboració amb la Generalitat Valenciana, i els ha animat a "aprofitar al màxim aquesta experiència laboral i formativa" perquè "dins d'un any pugueu tenir accés a una oportunitat professional i sobretot hàgeu pogut aportar part del vostre talent i el vostre treball per a millorar la nostra ciutat i contribuir a la construcció de la nova Vila-real del segle XXI".

Els 24 joves que s'han incorporat des de hui a l'Ajuntament de Vila-real exerciran funcions en diferents departaments municipals: Alcaldia, Economia, Innovació, Projectes Europeus, Informàtica-Noves Tecnologies, Serveis Públics, Serveis Socials, Innovació Cultural, Turisme, Transparència, Tresoreria, Atenció a la Ciutadania-Participació, Recursos Humans, Cultura, Biblioteques i Educació. La distribució en les diferents àrees s'ha realitzat tenint en compte la formació dels beneficiaris del programa, les necessitats de personal de cada departament municipal i sobretot amb l'objectiu de reforçar les regidories de recent creació com l'àrea d'Internacionalització i Projectes Europeus.

En aquest sentit, l'alcalde ha remarcat la urgència d'adaptar-nos a les necessitats sorgides en l'era postcovid i de "donar resposta als reptes de futur per a Vila-real en la línia que ha marcat la Unió Europea en els fons de recuperació i resiliència, que sobretot prioritzen la sostenibilitat, la digitalització i la inclusió social".

Benlloch ha recordat que, a més dels 24 beneficiaris del programa Empuju, en breu entraran a treballar a l'Ajuntament altres 25 persones a través del pla Ecovid, també subvencionat per la Generalitat. En aquest cas es tracta d'aturats majors de 30 anys. "Amb quasi 50 persones contractades, Vila-real és la ciutat de la Comunitat Valenciana que major nombre de beneficiaris ha obtingut en aquests programes d'ocupació", ha subratllat el primer edil. En total, els programes Empuju i Ecovid suposen una inversió d'1,3 milions d'euros, "una quantitat important, que assumim amb ajuda de la Generalitat, però que suposa un gran esforç tenint en compte la situació econòmica municipal, que ens ha portat a haver de pujar l'IBI d'acord amb l'increment de l'IPC". Malgrat tot, Benlloch ha defensat la política d'impuls als plans d'ocupació, que suposarà una inversió de 2,3 milions d'euros el 2021, amb un total de set plans i 136 beneficiaris. "Són més de 10 milions d'euros invertits en els últims cinc anys, per a donar ocupació a més de 800 persones", destaca.

Per a l'alcalde, aquesta línia de treball, "unida al gran esforç i capacitat d'emprenedoria de les nostres empreses i autònoms, ha fet que Vila-real continue sent, per tercer any consecutiu, la ciutat major de 40.000 habitants amb menys atur de la Comunitat Valenciana". Una realitat que es torna a constatar en les dades d'atur registrat el novembre de 2021, que xifren en 3.283 les persones en situació de desocupació, la qual cosa suposa una taxa del 9,67%, segons dades de la Generalitat Valenciana.

Els participants en el programa Empuju han rebut hui la primera sessió de formació a la Biblioteca Universitària del Coneixement i, a més de la benvinguda de l'alcalde, han pogut conéixer els regidors i regidores i els responsables dels diferents departaments als quals estaran adscrits.

Galeria multimèdia

Imatges

Recepció dels beneficiaris del programa d'ocupació Empuju per a menors de 30 anys_1
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es