Inici -> Àrees -> Proximitat -> Notícies de proximitat

Vila-real estrena el primer mata-segells turístic de la basílica de Sant Pasqual per a avançar en la difusió cultural i turística del patró

divendres, 17 de desembre de 2021

Presentació del mata-segells turístic de la basílica de Sant Pasqual

La basílica de Sant Pasqual compta amb el primer mata-segells turístic, una iniciativa que permetrà difondre la imatge i els valors del patró per tot el món a través del franqueig postal. L'emissió del mata-segells turístic ha sigut impulsada per l'Associació de Col·leccionismes i Intercanvis Costa de Azahar en el marc del 50é aniversari de la benedicció de la basílica, amb la col·laboració de Correus, la Federació d'Associacions Filatèliques de la Comunitat Valenciana, l'Ajuntament de Vila-real, el Patronat de la Fundació de Sant Pasqual i l'expert en filatèlia de Vila-real Salvador Carracedo. La presentació del mata-segells, que ja està disponible en l'oficina de Correus de Vila-real, ha tingut lloc aquest matí a la Reial Capella i Sepulcre de Sant Pasqual, amb l'assistència de l'alcalde, José Benlloch, el director regional de Correus, Francisco Briceño, la directora de l'oficina de Correus de Vila-real, Raquel Franch, el president de l'Associació de Col·leccionismes i Intercanvis Costa de Azahar, Guillermo Verde, la mare abadessa del convent de Sant Pasqual, sor María Dolores Pérez, i l'expert en filatèlia Salvador Carracedo, a més de representants del Patronat de la Fundació Pro Monestir i Basílica de Sant Pasqual, de la Federació d'Associacions de Veïns, i membres de la corporació municipal.

"L'emissió del primer mata-segells turístic de la basílica de Sant Pasqual és una iniciativa de rellevància històrica, en la línia del treball que estem realitzant des de la Fundació de Sant Pasqual per a donar projecció turística a la basílica i als valors que representa el nostre patró, que també ho és de la diòcesi i dels congressos eucarístics internacionals", ha assenyalat l'alcalde. En aquest sentit, l'alcalde ha recordat tot el treball que des de la Fundació de Sant Pasqual, de la qual forma part també la Diputació de Castelló, s'ha realitzat per a impulsar la projecció turística de la basílica, amb la construcció del centre de visitants, el cor, nàrtex i les noves portes de l'accés oest, a més d'altres accions per a atraure les visites al temple perquè "parlar de Sant Pasqual i de turisme no està renyit, al contrari, quantes més visites reba la basílica, millor per a la ciutat i per al manteniment d'aquest patrimoni pel qual tant treballen dia a dia la comunitat de Mares Clarisses".

Benlloch ha avançat altres projectes en els quals treballa la fundació, en el marc del pla de turisme religiós, com la difusió del carrilló, un dels més importants d'Europa, a través de l'ús de les noves tecnologies, o la creació de la biblioteca d'estudis pasqualins, per a l'edició d'obres vinculades a la figura del sant.

Per part seua, el director regional de Correus, Francisco Briceño, ha manifestat la satisfacció de "col·laborar en la difusió de Vila-real i dels valors que representa sant Pasqual". A més, ha emmarcat l'emissió del mata-segells turístic en una acció de caràcter cultural en benefici de la ciutat i ha anunciat que Correus treballa en l'ampliació dels serveis que actualment presta en la seua oficina de Vila-real.

La mare abadessa, sor María Dolores Pérez, ha agraït l'oportunitat que suposa comptar amb aquest mata-segells turístic. Guillermo Verde, president de l'Associació de Col·leccionismes i Intercanvis Costa de Azahar, de recent creació, també ha incidit en el valor cultural d'aquesta iniciativa única, ja que anualment Correus només autoritza 12 mata-segells turístics en tota Espanya. Finalment, l'expert en filatèlia Salvador Carracedo, ha repassat algunes de les fites de la història postal de Vila-real, que ell mateix ha recollit en un llibre que es presentarà pròximament.

L'edició del mata-segells ha comptat amb la col·laboració de les regidories de Turisme i Proximitat, que han editat a més postals de la basílica. Estarà disponible en l'oficina de Correus de Vila-real i podrà sol·licitar-ho qualsevol persona que vaja a franquejar una carta o un paquet.

Galeria multimèdia

Imatges

Presentació del mata-segells turístic de la basílica de Sant Pasqual_3 Presentació del mata-segells turístic de la basílica de Sant Pasqual_1 Presentació del mata-segells turístic de la basílica de Sant Pasqual_2
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es