Inici -> La teua ciutat -> Joventut -> Notícies joventut

La Cavalcada de Reis serà més inclusiva amb un espai sense sorolls per als xiquets i xiquetes amb TEA en la seu dels Lluïsos

diumenge, 19 de desembre de 2021

Cavalcada de Reis de 2020

Els reis Melcior, Gaspar i Baltasar preparen la seua arribada a Vila-real, de la mà de la Joventut Antoniana, en una cavalcada que enguany serà més inclusiva que mai. En col·laboració amb els Lluïsos, les regidories de Joventut i d'Educació habilitaran un espai en el recorregut de la desfilada de benvinguda als Reis d'Orient perquè tots els xiquets i xiquetes amb trastorn de l'espectre autista (TEA) que ho desitgen puguen gaudir de l'espectacle sense la sobrecàrrega d'estímuls que pot suposar la cavalcada. Per a això, es condicionarà la sala d'exposicions de l'edifici social dels Lluïsos, un espai ampli i envidrat des d'on els xiquets amb hipersensibilitat auditiva o a altres estímuls com la llum puguen participar també de l'arribada dels Reis d'Orient amb major comoditat i tranquil·litat.

"La Cavalcada de Reis de Vila-real, declarada Festa d'Interés Turístic, ja destaca pel seu caràcter solidari, gràcies al treball de la Joventut Antoniana i les aportacions de les famílies vila-realenques. Ara, volem fer un pas més i anar treballant, de nou de la mà de les nostres associacions, per a fer de la nostra cavalcada una desfilada inclusiva, per a tots els xiquets i xiquetes de la ciutat", assenyala la regidora de Joventut, Anna Vicens, que ha coordinat amb els Lluïsos el dispositiu. La decisió d'habilitar aquest espai a la seu social de l'avinguda de la Murà, acordada també amb la Joventut Antoniana, s'ha pres després de valorar altres opcions, com la possibilitat de delimitar un tram silenciós del recorregut dels Reis d'Orient pels carrers de la ciutat. "No obstant això, en el cas de Vila-real disposem d'un espai immillorable en l'itinerari de la desfilada perquè els xiquets i xiquetes amb TEA puguen gaudir de l'espectacle amb les millors condicions per a ells, sense exposar-se a la sobrecàrrega d'estímuls sensorials que poden suposar la música, llums o, fins i tot, el bullici de la cavalcada", assenyala Vicens.

Aquesta acció se suma a altres iniciatives recents per a fer de Vila-real una ciutat més inclusiva amb les persones amb trastorns de l'espectre autista. En aquest sentit, recentment la Regidoria d'Educació ha retolat un total de 118 espais públics amb pictogrames que afavoreixen la identificació d'aquests llocs, com poden ser col·legis, oficines administratives, bancs o seus culturals.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es