Inici -> Àrees -> Normalització Lingüística -> Notícies

El corredor de llarga distància Juan Dual presenta a la BUC el seu primer llibre, 'Vacío', il·lustrat per Laura Pitarch

dissabte, 18 de desembre de 2021

Cartell de la presentació del llibre de Juan Dual, 'Vacío'_1

El corredor de llarga distància, Juan Dual, presentarà el seu primer llibre, Vacío, amb Laura Pitarch, il·lustradora a Laulauenlaseuatinta, el dimarts 21 de desembre a la Biblioteca Universitària del Coneixement (BUC) de Vila-real. L'acte se celebrarà a les 19.30 hores i compta amb la col·laboració de l'Ajuntament de Vila-real.

Aquest nou projecte literari narra a través de viatges i receptes de diferents indrets les vivències de Juan Dual, un corredor de llarga distància que s'ha creuat mig món sense estómac, còlon, recte, ni vesícula biliar. L'esportista s'estrena com a autor en aquest primer llibre il·lustrat per Laura Pitarch, il·lustradora a Laulauenlaseuatinta, en el qual s'aborden amb un to molt directe i desenfadat temes com el càncer, la superació i l'esport.

Dual pateix poliposi familiar múltiple, una malaltia hereditària, poc comuna, que comporta el desenvolupament de tumors cancerosos per tot l'aparell digestiu. És per això que des de ben jove s'ha sotmés a tractaments preventius per esquivar el càncer i seguir amb la seua vida. En aquest relat autobiogràfic, l'autor explica com l'esport i la connexió amb la natura l'ha ajudat a conviure amb la malaltia i a superar les adversitats que li han comportat les cirurgies.

Tot i que es tracta d'una història de vida dura, en la qual l'autor s'enfronta a la mort en diverses ocasions, aconsegueix transmetre ganes de viure i de superar-se. La filosofia de vida de Dual es basa a afrontar el dia a dia des del present, el despreniment i les ganes. El to irònic i mordaç que adopta el relat tant en la redacció com en les imatges pot marcar un canvi d'actitud davant la vida tant per a persones que pateixen malalties cròniques i conviuen amb el dolor, com per a qualsevol persona que necessite trobar un sentit al seu dia a dia.

El llibre ja està disponible i es pot adquirir a través del web www.dualcillo.es o enviant un correu a juan.dual.mateo@gmail.com

Galeria multimèdia

Imatges

Cartell de la presentació del llibre de Juan Dual, 'Vacío'
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es