Inici

El Ple aprova per unanimitat licitar de nou l'autobús urbà 'Groguet' per a garantir la continuïtat del servei

dimarts, 21 de desembre de 2021

Ple ordinari del 21 de desembre de 2021

El Ple de l'Ajuntament de Vila-real ha aprovat per unanimitat l'obertura d'un nou procediment de licitació per a l'adjudicació del servei d'autobús urbà gratuït, Groguet, en compliment de la resolució del Tribunal Administratiu Central de Recursos Contractuals (TACRC) arran del recurs d'una de les empreses que optava a l'adjudicació. A partir d'aquesta aprovació plenària, que ha comptat amb el suport de tots els grups municipals, l'Ajuntament convocarà una nova licitació mantenint els plecs de condicions inicials, sobre els quals el tribunal no ha posat cap mena d'objecció legal. Així ho ha explicat el regidor responsable de Mobilitat, Emilio M. Obiol, durant el Ple. L'edil ha detallat que el bus Groguet va nàixer com un servei pilot i pioner, ja que és un dels pocs de tot l'àmbit nacional que és gratuït; l'objectiu d'aquesta licitació és solucionar la situació de provisionalitat i donar una continuïtat a un servei necessari a la ciutat.

"A l'agost, el Ple va aprovar la contractació mitjançant procediment obert del servei de transport públic urbà a una mercantil, una adjudicació que va ser recorreguda per una de les empreses que optava a la licitació", ha assenyalat Obiol. El Tribunal Administratiu Central de Recursos Contractuals va estimar l'al·legació i va quedar anul·lada la contractació, encara que tal com ha incidit el regidor de Mobilitat, el tribunal va reiterar que els plecs aprovats en el seu moment per a aquesta licitació compleixen la legalitat. D'aquesta manera, seguint el criteri dels tècnics municipals, es convoca una nova licitació, encara que el nou procés prendrà com a base els plecs ja aprovats, sobre els quals no hi ha cap dubte de legalitat, i que estableixen un import de licitació de mig milió d'euros anuals durant un període de deu anys.

L'alcalde, José Benlloch, ha defensat que el 2018 quan va entrar en funcionament el bus Groguet "s'acabava d'aprovar la nova Llei de contractes i el servei es va activar com un projecte pilot". Després de tres anys "hem demostrat amb dades que ha sigut un èxit i ara es fa necessari donar-li una estabilitat contractual a través d'una licitació oberta". Sobre aquest tema, l'alcalde ha remarcat que el servei de transport públic urbà es fa necessari en una ciutat de més de 50.000 habitants, "que ha estabilitzat la població i fins i tot l'ha augmentada en els últims mesos".

En un altre ordre de coses, el Ple ordinari també ha donat llum verda al Pla anual normatiu de 2022 així com l'adhesió a la central de contractació de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies.

Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es