Inici

La Càtedra de Mediació Policial aprova el pla d'acció de 2022 amb la publicació de treballs i les activitats formatives com a principals reptes

dimecres, 22 de desembre de 2021

Reunió de la Comissió Mixta de Seguiment de la Càtedra de Mediació Policial

La Càtedra de Mediació Policial Ciutat de Vila-real de la Universitat Jaume I ha mantingut la reunió anual de la Comissió Mixta de Seguiment, segons estableix el conveni de col·laboració entre l'UJI i l'Ajuntament de Vila-real, on s'ha presentat la memòria d'activitats de l'any 2021 i la proposta d'activitats per al pròxim any 2022.
A la reunió han estat presents la vicerectora d'Estudis i Docència, Isabel García; la directora de la Càtedra, Andrea Planchadell; la primera tinent d'alcalde i regidora de Seguretat Pública de Vila-real, Silvia Gómez; l'intendent de la Policia Local de Vila-real, Ramón Martínez; Helena Pérez, tècnica de la Càtedra i Clara Franch, del Servei de Comunicació i Publicacions de l'UJI.

De les activitats realitzades durant l'any 2021, cal destacar l'organització de diferents accions de formació com ara la sisena edició del curs de formació contínua d'Iniciació a la mediació policial, l'onzena edició del curs intensiu de Mediació Policial o el seminari en línia Les reformes legals en matèria de mediació i justícia restaurativa: Un pas endavant?

Ha sigut molt destacable la participació de la Càtedra en distints congressos internacionals com el II Congrés Internacional de Mediació Policial i Policia de Proximitat; el II Congrés Internacional La Mediació Intrajudicial a Espanya: assoliments i reptes; o el XI Congrés Hispanopolaco sobre Tradició Jurídica Europea. La Càtedra també ha participat durant el 2021 en la I Trobada de Juristes Acadèmics per la Mediació a València.

Dintre de l'activitat investigadora, s'han realitzat tres publicacions nacionals i internacionals. La publicació en l'obra col·lectiva Meditaciones sobre mediación (MED+), de Tirant lo Blanch, destaca perquè no està limitada a l'àmbit de la mediació policial i dona a conéixer el treball de la Policia i de la Càtedra en altres àmbits. També s'ha publicat una ponència en el Journal of Modern Science amb el títol Joint custody in accordance with the principles of the best interests of the minor and parental co-responsibility: special reference to family mediation, i s'ha realitzat un capítol en l'obra colectiva El régimen jurídico de las Policías Locales en el Estado Español.

Cal remarcar també que l'alumne del curs d'expert en Mediació Policial Juan Domingo García ha sigut finalista en la categoria de projecte final de curs de l'Associació Madrilenya de Mediadors.

Pel que fa a l'any 2022, la Càtedra de Mediació Policial Ciutat de Vila-real de l'UJI té prevista la publicació de la Guia bàsica de la pràctica de la mediació policial, elaborada durant l'any 2021, la publicació del Mapa de la Mediació Policial de la Comunitat Valenciana, realitzada des de l'Observatori de la mediació policial i l'elaboració d'un informe sobre la formació en mediació dels cossos de Policia Local de la Comunitat Valenciana.

També es mantindrà el seu objectiu de desenvolupar activitats de formació, promoció i divulgació de mètodes de gestió de conflictes i de la convivència amb la realització de diferents cursos.

Galeria multimèdia

Imatges

Reunió de la Comissió Mixta de Seguiment de la Càtedra de Mediació Policial_1
Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es