Inici

Vila-real tanca un pressupost de 52,5 milions d'euros que continuarà donant resposta a l'herència urbanística i garantirà oportunitats davant els reptes de l'etapa postcovid

dissabte, 25 de desembre de 2021

Ajuntament de Vila-real_2

El projecte de pressupostos de 2022 que ultima l'equip de govern de l'Ajuntament de Vila-real planteja uns comptes municipals de 52.550.000 euros per a l'any vinent, amb els quals el consistori garantirà que la ciutat no perda cap oportunitat en l'etapa de recuperació i reconstrucció postcovid, i continuarà donant resposta a l'herència urbanística del PP en forma de sentències i resolucions. L'alcalde, José Benlloch, ha anunciat la xifra final del pressupost que espera aprovar en les pròximes setmanes i que, com ja va avançar el primer edil, inclourà el pagament de les últimes sentències urbanístiques per l'obertura del jardí de Jaume I i l'avinguda de França, a través d'un préstec.

"Malgrat els imprevistos i dels reajustaments que ens hem vist obligats a realitzar en les últimes setmanes arran de la notificació de noves sentències urbanístiques, l'augment de despeses a conseqüència de la pujada de la factura de la llum, el gas i el tractament dels residus, així com per l'increment de l'IPC i dels salaris dels treballadors municipals, tanquem l'any amb el pressupost de 2022 ja definit per a no perdre ni un minut en el projecte de construcció de la nova Vila-real del segle XXI i tots els reptes que tenim per davant", ha assegurat l'alcalde.

Igual que els comptes de 2021, el pressupost del pròxim any tampoc inclou grans inversions ja que el gruix d'aquest capítol, que ascendirà a 1.519.427 euros, serà per a pagar les recents resolucions urbanístiques pel jardí de Jaume I i l'avinguda de França, que sumen un total de 870.000 euros. Aquesta quantitat, com ja va explicar Benlloch, se sufragarà amb una operació de crèdit. Entre les inversions també s'inclou el projecte de rehabilitació de l'alberg de la Mare de Déu de Gràcia, una obra que es finança a través d'una subvenció de la Diputació de Castelló.

Del total del pressupost, el capítol de Personal coparà un 41,2 %, amb 21.263.770 euros, una xifra que inclou la pujada salarial del 2 % per als empleats públics aprovada pel Govern central, que en el cas de Vila-real suposa un augment de 386.000 euros. El capítol de despeses corrents en béns i serveis ascendirà a 23.010.223 euros.

L'aliança amb la societat civil queda un any més blindada a través dels comptes municipals, ja que inclouran prop de 3 milions d'euros en el capítol de transferències corrents, que correspon als convenis amb entitats de la ciutat.

"En definitiva, estem davant uns comptes que responen a la complicada situació financera de l'Ajuntament provocada pel pagament de sentències i resolucions urbanístiques heretades de l'anterior govern però que al mateix temps estan dissenyades des de la responsabilitat amb l'objectiu que la ciutat estiga preparada per a afrontar les noves oportunitats i reptes que arribaran en els pròxims mesos i anys a través dels fons de recuperació i resiliència de la Unió Europea, que ens ajudaran a construir la nova Vila-real del segle XXI", conclou Benlloch.

Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es