Inici -> Àrees -> Esports -> Notícies esports

Vila-real concedirà la Medalla d'Or de la ciutat als esportistes olímpics Sebastián Mora i Pau Torres

dilluns, 27 de desembre de 2021

Recepció oficial a Pau Torres i Sebastián Mora_2

L'Ajuntament de Vila-real concedirà la més alta distinció municipal, la Medalla d'Or de la ciutat, als esportistes olímpics Sebastián Mora i Pau Torres i dedicarà també al futbolista del Villarreal la Ciutat Esportiva Municipal. L'alcalde, José Benlloch, ha donat a conéixer aquesta vesprada la concessió dels reconeixements, que compten amb la unanimitat de tots els grups polítics, en la recepció oficial celebrada a l'Auditori Músic Rafael Beltrán Moner, amb motiu de la participació de Mora i Torres en els Jocs Olímpics de Tòquio. En l'acte, han participat també el president del Villarreal, Fernando Roig, i el president del Club Ciclista Passarel·la Lucciola, Quini del Prat, que han dedicat unes paraules de presentació als homenatjats.

"No negarem que Sebas i Pau tenen un talent innat. Però només amb el talent no és suficient. Fa falta disciplina, perseverança, esforç, ganes de superar-se i molt de treball. I fan falta també entitats que creguen en aquest talent i que aposten per ell. Quan s'ajunten aquests tres factors -talent, treball i recursos- l'èxit està pràcticament assegurat", ha assenyalat l'alcalde, fent al·lusió a l'aposta pel planter del Villarreal CF. "Pau Torres és un exemple clar d'aquest projecte, el Villarreal, que prompte complirà 100 anys, i en particular, de Fernando Roig i el seu equip, d'aquesta ciutat esportiva, del planter i de la inversió i la promoció del futbol entre els més menuts", assenyala Benlloch.

"Potser també el talent de Sebas hauria passat desapercebut si no tinguérem a Vila-real una tradició ciclista com la que tenim. Seguidors de l'estela del nostre campió Llorens, els nostres clubs ciclistes han forjat caràcter i passió per la bicicleta en generacions de vila-realencs. Entre ells, un jove Sebastián Mora que des de 2010 no ha deixat de collir èxits", valora l'alcalde.

Benlloch ha entregat a tots dos esportistes una peça en 3D, elaborada per una empresa local, commemorativa de la seua participació en els Jocs Olímpics de Tòquio, en els quals Pau Torres va aconseguir el primer metall olímpic per a la ciutat, amb la Medalla de Plata amb la Selecció Espanyola. Sebastián Mora, per part seua, va obtenir el seu segon diploma olímpic, que se suma a un palmarés esportiu amb un campionat del món i sis campionats d'Europa, entre altres èxits.

Però l'alcalde ha volgut destacar, sobretot, la qualitat humana i els valors d'humilitat, esforç i compromís amb Vila-real que han demostrat tots dos esportistes. "Per tot això, hem decidit atorgar-los la Medalla d'Or de Vila-real. Una distinció amb la qual els dos, fent una analogia amb la seua trajectòria olímpica, pujaran al lloc més alt del podi d'honors de la nostra ciutat", apunta.

En el cas de Mora, la distinció arriba després de la Medalla de Plata atorgada l'any 2016. Pau, per part seua, entrarà per primera vegada en l'elenc d'honors i distincions de Vila-real per partida doble, ja que l'Ajuntament ha decidit també dedicar al seu nom la Ciutat Esportiva Municipal. "Tal com Yurema Requena, la primera olímpica de la ciutat, i Sebas Mora, tenen dedicat un pavelló poliesportiu al seu nom, o el nostre campió Llorens té també un altre pavelló en la seua memòria, tots els grups municipals hem coincidit que la CEM ha de portar el nom de Pau Torres", assenyala l'alcalde. 

"Poques ciutats de les dimensions de la nostra poden prear-se de comptar entre els seus veïns amb esportistes com el campió Llorens, Yurema, Sebas i Pau. Exemples d'aquesta Ciutat de la Salut i de l'Esport en la qual treballem des de fa 10 anys, perquè estem convençuts que els valors de l'esport com a forjador de caràcter, qualitat de vida i progrés són fonamentals per a aquesta nova Vila-real del segle XXI que, entre tots, estem construint", conclou Benlloch.

Més fotografies al Flickr de l'Ajuntament de Vila-real

Galeria multimèdia

Imatges

Recepció oficial a Pau Torres i Sebastián Mora_1 Recepció oficial a Pau Torres i Sebastián Mora Recepció oficial a Pau Torres i Sebastián Mora_3
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es