Inici -> Àrees -> Economia -> Notícies

Vila-real incorpora 23 persones aturades per la crisi de la covid amb un nou programa d'ocupació valorat en 600.000 euros

dimarts, 28 de desembre de 2021

Benvinguda de l'alcalde als beneficiaris del programa ECOVID

L'Ajuntament de Vila-real ha incorporat 23 treballadors i treballadores més a través del programa d'ocupació ECOVID, que té com a finalitat oferir una oportunitat laboral a persones majors de 30 anys que s'han vist damnificades en l'àmbit laboral per la pandèmia. L'alcalde de la ciutat, José Benlloch, ha donat la benvinguda als nous empleats municipals, que se sumen als 24 beneficiaris del programa Empuju que van començar a treballar en el consistori a principis d'aquest mes de desembre. El programa ECOVID suposa una inversió de 609.799 euros, dels quals 491.275 euros estan subvencionats pel Fons Social Europeu, a través de la Conselleria d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball.

"El virus ha portat una crisi econòmica i desajustaments en molts àmbits, inclòs el laboral", ha recordat Benlloch. "Des de les administracions hem intentat lluitar des de tots els fronts per a pal·liar aquesta situació i en el cas de l'Ajuntament de Vila-real hem apostat fort pels programes d'ocupació, fins al punt que som un dels municipis de la Comunitat que més persones beneficiàries ha aconseguit", ha assegurat l'alcalde. Les 23 persones que comencen a treballar a l'Ajuntament de Vila-real exerciran les seues funcions durant un any en una desena de departaments municipals: Tresoreria, Secretaria, Serveis Públics, Serveis Socials, Mobilitat, Contractació, Participació Ciutadana, Benestar Animal, Reconeixement a les Persones Majors, Educació i Cultura. Aquest reforç de personal incidirà en àrees que cada dia necessiten d'un esforç major per part de l'Ajuntament, com els Serveis Públics o Serveis Socials, o aquelles de nova creació com les regidories de Benestar Animal o Reconeixement a les Persones Majors.

La contractació d'aquestes 47 persones (23 del programa ECOVID i 24 del programa Empuju) suposa un reforç del 10 % en la plantilla municipal, que el 2022 se xifra en un total de 518 treballadors i treballadores. "L'Ajuntament de Vila-real és una gran empresa amb la particularitat que és propietat de tots i totes, per això treballem per a la ciutadania i el nostre objectiu és el servei públic", ha remarcat Benlloch, que ha demanat als beneficiaris del programa "màxima implicació per a aprofitar aquesta oportunitat que se us brinda amb una inversió de més de 600.000 euros que podria haver anat destinada a altres qüestions, però que nosaltres volem que s'invertisca per a donar una oportunitat laboral a les persones que ho esteu passant malament a causa de la pandèmia".

Finalment, l'alcalde ha reiterat l'aposta de l'equip de govern en plans d'ocupació, que suma prop de 10 milions d'euros en els últims cinc anys. Només el 2021 la xifra ascendeix a 2,3 milions, amb un total de set programes, subvencionats per altres administracions com la Generalitat Valenciana o la Diputació, que aporten un total de dos milions d'euros. La xifra de persones contractades a través dels diferents plans d'ocupació arriba a les 136 persones enguany. El primer edil ha agraït de manera especial el treball del Departament d'Economia per a aconseguir el finançament d'aquests programes.

"Vila-real és una ciutat d'oportunitats, perquè continuem sent el municipi de més de 40.000 habitants amb menys atur de la Comunitat, però malgrat tot des de l'Ajuntament volem aportar també la nostra part per a formar i ocupar aquells que ara necessiten una ajuda perquè puguen tenir més opcions d'inserció laboral en el futur", ha conclòs Benlloch.

Galeria multimèdia

Imatges

Benvinguda de l'alcalde als beneficiaris del programa ECOVID_1
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es