Inici

El Consorci del Millars aprova un pressupost de 270.000 euros per a 2022

dimecres, 29 de desembre de 2021

Recuperació de la Gola Nord del Millars_3

La Junta de Govern del Consorci Gestor del Paisatge Protegit de la Desembocadura del Riu Millars, integrat pels ajuntaments d'Almassora, Borriana, Vila-real, la Diputació de Castelló i la Generalitat Valenciana, ha aprovat el pressupost per a 2022. La quantitat ascendeix a 270.000 €. Els fons pressupostaris es destinen, principalment, als serveis de guarderia rural i manteniment i a una sèrie de millores que pretenen dotar d'una major biodiversitat el Paisatge Protegit de la Desembocadura del riu Millars. El Consorci té previst per al 2022 acabar les obres de recuperació de la Gola Nord que es van iniciar durant el mes de desembre i construir una llacuna artificial d'uns 1.200 metres quadrats molt a prop de l'àrea recreativa del camí de Carnissers.

La principal finalitat del Consorci és vetllar per la protecció dels últims 14 quilòmetres del riu Millars, des del pont de l'autovia CV-15 fins a la Mediterrània. Per aquest motiu es destinen importants recursos per al servei de guarderia rural que vetlla per la integritat del paratge i executa tasques d'informació i acompanyament als visitants. Així mateix, els treballs de la brigada de manteniment són molt rellevants per a salvaguardar la biodiversitat del paratge. Es fan treballs de neteja d'abocaments, manteniment d'infraestructures i retirada de plantes al·lòctones entre altres responsabilitats. 

Des de la creació del Consorci Gestor del Paisatge Protegit de la Desembocadura del Riu Millars, fa setze anys, la preservació ambiental del riu més valuós de la província de Castelló ha sigut el comú denominador de totes les actuacions, unes accions que continuaran i es potenciaran el 2022.

Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es