Inici

Vila-real amplia el conveni amb el Cadastre per a evitar desplaçaments en la gestió cadastral de béns rústics

tornar Imprimir

dijous, 30 de desembre de 2021

Sala de premsa, Cadastre

Vila-real amplia el conveni amb el Cadastre per a evitar desplaçaments en la gestió cadastral de béns rústics

Vila-real amplia el conveni amb el Cadastre per a evitar desplaçaments en la gestió cadastral de béns rústics

Els veïns i veïnes de Vila-real ja no hauran de traslladar-se fins a Castelló de la Plana per a tramitar les qüestions relacionades amb la gestió cadastral de les seues terres. El Ple de l'Ajuntament de Vila-real, convocat aquest matí en sessió extraordinària, ha aprovat per unanimitat un conveni de col·laboració amb la Direcció General del Cadastre que amplia les atribucions de l'oficina municipal a les finques de naturalesa rústica. També per unanimitat s'ha aprovat l'assignació anual als grups municipals i l'acord amb l'Ivace per al finançament de plaques solars en 11 col·legis de la ciutat.

"L'Ajuntament de Vila-real disposa des de fa anys d'una oficina municipal del Cadastre, en col·laboració amb la Direcció General del Cadastre, per a poder gestionar sense necessitat de desplaçaments totes les qüestions relacionades amb les alteracions d'ordre jurídic o físic en immobles de naturalesa urbana. El que fem ara és ampliar aquest conveni per a abastar també els béns de naturalesa rústica. D'aquesta manera, els veïns i veïnes de Vila-real no hauran de desplaçar-se ja fins a Castelló de la Plana per a aquest tipus de gestions", ha explicat la regidora d'Administració Local, Anna Vicens. El conveni tindrà una vigència de quatre anys.

D'altra banda, el Ple ha aprovat les operacions financeres amb l'Ivace que faran possible el projecte d'instal·lació de plaques solars en 11 centres docents de Vila-real. Tal com ha explicat el regidor de Serveis Públics, Xus Madrigal, l'Ivace concedeix al consistori un préstec de 241.386 euros amb el 50% a fons perdut i l'altra meitat, a pagar en quatre anys sense interessos. "Un projecte amb el qual Vila-real avança cap a una ciutat més sostenible, eficient i verda, afavorint l'autoconsum energètic en els col·legis i l'impuls de valors de sostenibilitat entre els escolars, al mateix temps que repercutirà també en la factura energètica municipal", assenyala. Els col·legis en els quals s'instal·laran les plaques són el CEIP Concepció Arenal (aularis d'infantil i primària), el Centre d'Educació Infantil El Solet, el Centre d'Educació Especial La Panderola, el CEIP Angelina Abad, el CEIP Botànic Calduch, el CEIP Cervantes, el CEIP Pintor Gimeno Barón, el CEIP José Soriano, el CEIP Pasqual Nácher i el CEIP Pius XII.

L'alcalde, José Benlloch, ha destacat la importància de poder aprovar abans de final d'any aquests punts, per la qual cosa s'ha convocat un ple de manera extraordinària i urgent. Benlloch ha agraït als diferents departaments municipals el treball per a fer possible l'aprovació d'aquests expedients, als quals s'afegeix l'esmena d'un error administratiu en el conveni amb Càritas i el bisbat per al nou alberg del Pati. Benlloch ha tancat la sessió desitjant a tota la ciutadania de Vila-real un feliç any nou 2022.

Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es