Inici

Vila-real invertirà 50.000 euros en el canvi a led de l'enllumenat del centre per a atendre la reivindicació del comerç local

tornar Imprimir

diumenge, 2 de gener de 2022

Sala de premsa, Serveis públics

Zona centre

Vila-real invertirà 50.000 euros en el canvi a led de l'enllumenat del centre per a atendre la reivindicació del comerç local

La modernització de l'enllumenat dels carrers comercials del centre de la ciutat serà una de les inversions que contemplarà el pressupost municipal que l'equip de govern preveu aprovar en els pròxims dies. Aquesta actuació comptarà amb una partida de prop de 50.000 euros destinada a donar resposta a una de les reivindicacions històriques del comerç de la ciutat, tal com ha indicat el regidor de Serveis Públics, Xus Madrigal. "L'Ajuntament de Vila-real té, per desgràcia, un escàs marge inversor de cara a 2022, ja que una vegada més hem de fer front al pagament de prop de 900.000 euros en dues sentències urbanístiques pel jardí de Jaume I i l'avinguda de França", recorda Madrigal, que afig que "malgrat això, farem un esforç per a continuar incentivant l'activitat comercial i hostalera, que tan afectada s'ha vist per la crisi".

El projecte que s'inclourà en els comptes municipals contemplarà la renovació de 104 lluminàries dels carrers per als vianants del centre de la ciutat per a canviar les actuals bombetes per d'altres de tecnologia led més modernes i sostenibles. La nova il·luminació serà regulable, de manera que "podrem tenir una il·luminació més comercial durant el dia, amb una llum més potent, i reduir la intensitat durant la nit, per a minimitzar les molèsties i facilitar el descans dels residents", apunta el responsable de Serveis Públics. A més a més, també suposarà una reducció del consum energètic i un estalvi econòmic per a l'Ajuntament. Per a això, el projecte de pressupostos contempla una partida de 49.610 euros, una inversió que "pot ser una primera prova per a veure el funcionament d'aquesta tecnologia de cara a exportar-lo en el futur a altres zones de la ciutat".

Madrigal ha posat l'accent en el compromís de l'equip de govern amb el comerç local, a través de la col·laboració amb la Unió de Comerç de Vila-real (Ucovi) i l'Associació d'Hostaleria i Oci de Vila-real (Ashiovi), dues entitats que formen part de la Mesa del pacte local pel renaixement de la ciutat. "Des que va començar la crisi per la pandèmia el suport al comerç, l'hostaleria i el sector serveis han sigut una de les prioritats, a més de la lluita contra el virus", subratlla Xus Madrigal. L'impacte econòmic de les mesures impulsades per l'Ajuntament de Vila-real per a pal·liar els efectes de la pandèmia suma 4,5 milions d'euros, entre ajudes directes i altres accions, entre les quals destaquen les campanyes per a incentivar les compres en els establiments locals, com per exemple a través de bonificacions amb la targeta Fem poble.

Amb la inversió en la millora de l'enllumenat dels carrers de vianants del centre "continuarem fent més atractiva la zona comercial i ajudant, en el que és a les nostres mans, a posar en relleu l'oferta comercial de qualitat i proximitat que tenim a Vila-real".

Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es