Inici -> Àrees -> Serveis Socials -> Notícies serveis socials

Vila-real condiciona el centre Maria de Luna per a aproximar els Serveis Socials amb un equip base al barri del Pilar

dissabte, 8 de gener de 2022

Centre social Maria de Lluna _1

L'Ajuntament de Vila-real ha implementat el procés de descentralització dels Serveis Socials, amb la instal·lació d'un equip base en l'edifici Maria de Luna, situat al barri del Pilar, al carrer de Martí l'Humà. Com a part d'aquest procés, i amb l'objectiu de continuar millorant les condicions en què es presta l'atenció social en aquestes instal·lacions, el consistori escometrà una actuació per a millorar la insonorització de l'edifici. El projecte, que està inclòs en el pressupost de 2022, suposa una inversió de 18.000 euros, tal com explica la primera tinent d'alcalde i regidora de Serveis Socials, Silvia Gómez.

"Per a complint l'objectiu marcat per l'equip de govern d'acostar l'atenció social als veïns i veïnes i d'optimitzar els recursos municipals, l'edifici social Maria de Luna alberga ja un equip base dels Serveis Socials, de manera que es millora l'atenció a través d'un model de desenvolupament de serveis descentralitzats", indica Silvia Gómez. La regidora recorda que amb la divisió en dos districtes de l'atenció social que es presta a la ciutat -el centre social del carrer de Josep Ramon Batalla i el centre social Maria de Lluna- s'assegura una major proximitat. Al mateix temps, facilita l'atenció presencial amb garanties de compliment de mesures sanitàries i la incorporació de nous professionals necessaris per a millorar l'atenció i intervenció amb les persones així com la satisfacció professional.

El nou equip base de Serveis Socials al barri del Pilar, operatiu des de final de setembre, compta amb quatre treballadors socials, dos educadors, dos auxiliars administratius, un ordenança, un tècnic superior i una psicòloga que atén els usuaris dos dies a la setmana. En el mateix es presten els serveis d'atenció social davant situacions de necessitat, promoció de l'autonomia personal i atenció a la dependència, prevenció i intervenció amb famílies, etc.

"En un moment en què els Serveis Socials són més essencials que mai per a garantir la cobertura a aquells que més ho necessiten, continuem demostrant la voluntat efectiva de l'Ajuntament de Vila-real de posar les persones en primer lloc i de garantir els recursos econòmics necessaris per a l'atenció social de la ciutadania, sense escatimar ni un euro malgrat la complicada situació de les arques municipals", subratlla Silvia Gómez.

En aquest sentit, la regidora també ha recordat que, a través del nou contracte programa entre el consistori i la Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives de la Generalitat Valenciana, es reforçarà tota la plantilla de l'àrea social, incloent també més professionals per a aquest equip base del barri del Pilar. Més concretament, està previst incorporar-hi dos treballadors socials, un tècnic d'inserció laboral i un assessor jurídic.

Cal assenyalar que l'edifici Maria de Luna alberga un altre recurs social de referència per a la ciutat com és el Centre d'Atenció Primerenca, que assisteix de manera individualitzada xiquets i xiquetes de fins a sis anys amb dificultats de desenvolupament o amb el risc de patir-lo, a més d'oferir assessorament i atenció a les famílies.

Galeria multimèdia

Imatges

Centre social Maria de Lluna
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es