Inici

Aula Viva Naturalment acaba 2021 amb la participació de més d'un miler d'escolars en l'aprenentatge a l'aire lliure

dissabte, 8 de gener de 2022

Activitats de l'Aula Viva Naturalment en 2021

El projecte d'aprenentatge Aula Viva Naturalment, impulsat per la Regidoria d'Educació de Vila-real, tanca l'any amb un balanç de 23 visites de centres educatius i un total de 1.018 alumnes participants en les activitats realitzades entre abril i desembre d'enguany. La iniciativa sorgeix de la "ferma aposta per donar als xiquets i xiquetes la possibilitat d'experimentar l'aprenentatge a l'aire lliure, integrant principis pedagògics i verds a més d'acompanyament emocional", tal com destaca la regidora d'Educació, Aida Beteta.

Aquest projecte va nàixer el 2020 amb l'objectiu de consolidar-se com un complement educatiu per als alumnes de Vila-real d'entre 3 i 18 anys, amb la finalitat d'ajudar-los a descobrir el món que els envolta i acompanyar-los en els seus processos d'autoconstrucció i autorealització. Així, en els espais d'Aula Viva Naturalment, situats entre les avingudes de França i Grècia, s'han realitzat tallers d'agroecologia, bioconstrucció, energies renovables o educació mediambiental. També s'han creat diversos espais per a activitats com el sorral, l'horta, la zona de joc simbòlic, etc.

Durant el 2021 hi han participat set centres educatius, tant de Vila-real com d'altres localitats: el CEIP Carlos Sarthou, CEIP Cervantes, CEIP Pasqual Nácher, CEIP Angelina Abad, CEIP L'Albea, CPEE La Panderola i el Centre d'Educació Infantil 5 Sentits. De moment ja hi ha 11 centres en llista d'espera per a les activitats de 2022, la qual cosa suposa un total de 515 escolars de Vila-real, Borriana i Castelló de la Plana a l'espera de poder participar en les pròximes jornades.

També s'han dut a terme activitats per a famílies, organitzades els dissabtes al matí, en les quals han pres part un total de 570 participants, aconseguint així completar l'aforament en el 96% de les sessions. Tot això, complint sempre les restriccions i la normativa covid, amb la limitació d'aforament consegüent i cita prèvia per a participar-hi.

Els centres educatius interessats a assistir a les jornades preparades per a 2022 poden fer la reserva en l'enllaç següent: https://amiga.eco/proyectos-activos/.

Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es