Inici -> La teua ciutat -> Joventut -> Notícies joventut

La Matxà de la Congregació de Lluïsos tornarà a recórrer els carrers de Vila-real per a commemorar la festivitat del patró dels animals

dilluns, 10 de gener de 2022

Matxà de Sant Antoni de 2020

La Matxà de Sant Antoni tornarà a recórrer els carrers de Vila-real gràcies a la Congregació de Lluïsos, que recupera la tradicional desfilada per a commemorar la festivitat del patró dels animals després que el 2021 haguera de suspendre's per la pandèmia. La benedicció i la cercavila d'animals es realitzarà aquest diumenge 16 de gener, vespra de Sant Antoni, a les 19.00 hores per a "complir amb una tradició molt arrelada a la nostra ciutat, que es manté viva gràcies al treball de la Congregació de Lluïsos", assenyala Anna Vicens, responsable de la Regidoria de Joventut, que col·labora en l'organització de l'acte a través del conveni de 6.000 euros que manté l'Ajuntament amb l'entitat.

Vicens ha agraït l'esforç de la congregació, amb el seu president Manel Llorens al capdavant, per a poder recuperar aquesta tradició adaptada a les mesures de prevenció per la covid. La cercavila arrancarà a la plaça de Mossén Ballester i recorrerà les avingudes de la Murà, Pius XII, Cardenal Tarancón, Raval del Carme, carrer Major Sant Doménec, plaça Major, plaça de la Vila, carrer Major Sant Jaume i carrer Pere III per a tornar de nou a la seu de Lluïsos. Allí es realitzarà la benedicció i repartiment dels 3.500 rotllos entre els participants. Vicens ha indicat que també es recupera l'encesa de la foguera, com és costum en molts municipis la vespra de la festivitat de Sant Antoni.

Amb la finalitat de garantir els protocols per la pandèmia, s'ha previst un dispositiu especial per al repartiment dels rotllos d'una forma més àgil. Així mateix, l'Ajuntament també col·labora per a facilitar la realització de l'acte de manera que quatre dels beneficiaris del programa d'ocupació Empuju recordaran als participants en la desfilada l'obligació de respectar les normes sanitàries com la distància de seguretat o l'ús de màscara.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es