Inici -> L'Ajuntament i tu

El Ple aprova un pressupost de 52,5 milions per a construir la nova Vila-real del segle XXI des del reequilibri, la prudència i la responsabilitat

tornar Imprimir

dimarts, 11 de gener de 2022

Ajuntament, Hisenda, Sala de premsa

Ple extraordinari per a l'aprovació del pressupost de 2022

El Ple aprova un pressupost de 52,5 milions per a construir la nova Vila-real del segle XXI des del reequilibri, la prudència i la responsabilitat

El Ple de l'Ajuntament de Vila-real ha aprovat hui el pressupost de 2022, que s'eleva a 52.550.000 euros i que va dirigit al reequilibri, la prudència i la responsabilitat. Així ho ha defensat l'alcalde, José Benlloch, durant el debat per a l'aprovació dels comptes que tenen com una de les prioritats la reducció del deute, que passarà del 68% al 57%, amb l'objectiu que la ciutat estiga preparada per a aprofitar les oportunitats dels fons europeus de reconstrucció i per a continuar afrontant els reptes de la pandèmia. Benlloch ha incidit en el fet que la situació econòmica de l'Ajuntament de Vila-real és "diferent" de la de la resta de municipis de l'entorn perquè "a més de la crisi per la covid, hem de gestionar les crisis del deute i l'urbanisme heretades de l'etapa del Partit Popular i per les quals, al cap de deu anys, portem pagats ja 20 milions del préstec del PP i 33 milions en sentències i resolucions urbanístiques".

Els comptes de 2022 s'han provat amb el vot favorable de l'equip de govern de PSPV i Unides Podem, l'abstenció de Ciutadans i l'oposició de PP, Compromís i Vox, després que la resta de partits hagen rebutjat una esmena a la totalitat de Vox. Els pressupostos responen a quatre objectius principals: garantir i millorar els serveis públics, després d'una dècada "en la qual hem triplicat les zones verdes i les instal·lacions esportives, hem ampliat les instal·lacions culturals i hem impulsat serveis com l'autobús urbà gratuït", remarca Benlloch; el pressupost també aposta per reduir el deute, que passarà del 68% al 57%, "per a poder aprofitar les oportunitats que puguen arribar dels fons europeus". Un altre objectiu central és assegurar la capacitat de resposta davant la pandèmia, "per si és necessari adoptar mesures d'estímul fiscal o posar a disposició recursos i instal·lacions com es va fer en el procés de vacunació", assenyala l'alcalde, que recorda que "la taxa d'ocupació de via pública per les terrasses seguirà exonerada en els pròxims mesos per a continuar ajudant l'hostaleria, que és un dels sectors més perjudicats per la pandèmia". Finalment, el primer edil ha subratllat la voluntat de reimpulsar projectes que la pandèmia ha frenat i "aquells que ens ajudaran a construir la nova Vila-real del segle XXI".

Benlloch ha destacat altres aspectes del pressupost com la dotació de 250.000 euros per a la Mesa del pacte local pel renaixement, que des de 2020 ha impulsat accions de recuperació i lluita contra la covid per import d'1 milió d'euros. En l'apartat d'inversions, que ascendeix a 1,5 milions d'euros, la prioritat és el pagament de sentències de l'urbanisme heretat del PP, que ascendeixen 870.000 euros, i que es pagaran amb càrrec a una operació de préstec. A xicotetes inversions es destinen 285.000 euros de recursos ordinaris. A més, també s'inclouen 360.000 euros per a la reforma de l'alberg de la Mare de Déu de Gràcia, amb una subvenció de la Diputació de Castelló.

Finalment, en l'apartat social, l'alcalde s'ha mostrat satisfet de mantenir l'aliança amb la societat, a través de 60 convenis amb 53 entitats sense ànim de lucre "que ens ajuden a treballar per una Vila-real millor". Així mateix, ha anunciat que l'aportació a la cooperació al desenvolupament s'incrementa del 0,7 al 0,9% del pressupost. Benlloch ha demanat disculpes pels retards en els pagaments dels últims anys i s'ha compromés a regularitzar la situació, sobretot ara que la ciutat comptarà amb una oficina del Fons Valencià per la Solidaritat.

D'altra banda, el Ple també ha donat llum verda a la plantilla pressupostària de 2022 que, tal com ha explicat el regidor de Recursos Humans, Álvaro Escorihuela, contempla la creació de 27 places i l'amortització de 25 amb l'objectiu de reforçar i optimitzar el personal municipal dins de les possibilitats econòmiques de l'Ajuntament. L'edil ha agraït la labor dels empleats municipals i les aportacions dels sindicats en el debat sobre la plantilla del consistori.

Galeria multimèdia

Imatges

Ple extraordinari per a l'aprovació del pressupost de 2022_1
Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es