Inici -> Àrees -> Normalització Lingüística -> Notícies

Vila-real commemora la Crema de 1706 amb la tradicional Marxa Cívica pels carrers de la ciutat

dijous, 13 de gener de 2022

Cartell de la marxa cívica per a commemorar la Crema de 1706

Vila-real tornarà a celebrar aquest dissabte 15 de gener la Marxa Cívica de la Crema de la ciutat, amb la qual es commemoren els tràgics fets esdevinguts el 1706 durant la Guerra de Successió, quan Vila-real va ser incendiada per les tropes de Felip V, i van causar la mort de 253 vila-realencs. L'esdeveniment, organitzat per l'Associació Cultural Socarrats i per Acció Cultural del País Valencià, compta també amb la col·laboració de diverses associacions cíviques, la Regidoria de Normalització Lingüística, amb Noelia Samblás al capdavant, i amb els Miquelets del Regne de València, que llançaran salves durant l'acte.

La regidora Noelia Samblás recorda que la commemoració consistirà en el tradicional recorregut, que començarà a les 19.00 hores des de la seu de Socarrats -situada al carrer Sarthou, 38- i continuarà per l'avinguda del Cedre, el c/ Pere III, c/ Major, la plaça Major, c/ Major Sant Doménec, c/ Lluís Vives i finalitzarà a la torre Moxa on es faran diversos parlaments i es depositaran corones de llorer en homenatge a les víctimes de l'atac. Aquest any, el portador del penó serà l'historiador local Antoni Pitarch. La regidora apunta, a més, que els Miquelets del Regne de València, associació de recreació històrica militar, representaran els soldats partícips d'aquesta batalla i, acompanyats de la música de dolçaina i tabalet, realitzaran salves en l'encreuament del c/ Pere III, Raval de Sant Pasqual, plaça Major i enfront de la torre Motxa.

Després que l'any passat a causa de la situació sanitària l'acte es va celebrar de manera simbòlica, sense la presència de la població i sense la tradicional marxa per la ciutat, aquest dissabte, respectant les actuals mesures sanitàries enfront del virus, Vila-real podrà rememorar el 316é aniversari d'aquest tràgic succés en la història de la ciutat.

Galeria multimèdia

Imatges

Cartell de la marxa cívica per a commemorar la Crema de 1706 _1
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es