Inici -> Àrees -> Termet i Ermita -> Notícies

Tradicions recupera la festa de Sant Antoni amb mesures anticovid, missa a l'ermita i el repartiment de 1.300 panets

divendres, 14 de gener de 2022

Festa de Sant Antoni a l'ermita

El dilluns 17 de gener se celebrarà a l'ermita de la Mare de Déu de Gràcia la tradicional festivitat de Sant Antoni, amb una missa a les 13.00 hores i posterior repartiment de 1.300 panets beneïts. La jornada, organitzada per la Regidoria de Tradicions, comptarà amb la presència de la corporació i estarà presidida per l'alcalde, José Benlloch.

Després de la suspensió de l'acte el 2021 per la situació sanitària, enguany es reprén la festivitat de Sant Antoni, amb l'aplicació de les mesures anticovid vigents, per a donar així continuïtat a una tradició de gran arrelament a la ciutat. "Sabem, per tradició popular, que la missa i benedicció dels panets es feia a l'ermita de la Mare de Déu de Gràcia i l'any 1483 està documentada la presència en una de les coves del Millars d'un frare de sant Antoni; pot ser que s'ha de buscar ací l'origen de la devoció al sant a Vila-real, suposició que se sustenta a més per la proximitat del bovalar, lloc on es guardava el bestiar antigament", explica la regidora de Tradicions, Noelia Samblás.

"Per a celebrar aquesta data tan destacada per a la nostra identitat com a poble, es repartiran uns 1.300 panets dels quals 50 seran sense gluten", assenyala Samblás. Els panets es repartiran entre els assistents a la festa del Termet i entre els usuaris de les residències d'ancians de Vila-real. La responsable de Tradicions recorda també la importància de complir les mesures de seguretat enfront del virus, mantenint la distància de seguretat i portant la màscara correctament col·locada.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es