Inici

Territori impulsa l'estalvi energètic amb més de 600 punts led en l'enllumenat públic de polígons i accessos a la ciutat

diumenge, 16 de gener de 2022

Obres de millora de les connexions amb la ronda Sud-oest subvencionades per l'Ivace

Vila-real avança en les polítiques d'eficiència, sostenibilitat i estalvi energètic a través de la progressiva incorporació de la tecnologia led en l'enllumenat públic. Un procés de renovació que s'ha focalitzat especialment en les àrees industrials i accessos a la ciutat a través dels projectes de modernització i millora dels polígons desenvolupats per la Regidoria de Territori gràcies a les diferents subvencions de l'Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (Ivace). El regidor responsable del departament, Emilio M. Obiol, ressalta que "una de les polítiques de l'àrea de Territori ha sigut promoure l'eficiència energètica, la sostenibilitat ambiental i l'estalvi a través de la modernització de l'electrificació d'instal·lacions municipals".

En aquesta línia, s'han impulsat diferents accions, com garantir que el subministrament elèctric dels edificis municipals provinga al 100 % d'energia renovable, tal com recorda Obiol. Emmarcat en aquest objectiu d'eficiència energètica i estalvi de costos, els projectes de modernització d'àrees industrials impulsats des de 2018 han incorporat la substitució de les lluminàries de sodi o la instal·lació de noves, totes elles de tecnologia led. En total, la Regidoria de de Territori ha instal·lat un total de 606 punts led en l'enllumenat públic, la qual cosa suposa el 7,2 % del total dels 8.500 punts de llum existents en tota la ciutat, segons les dades aportades pel departament.

Aquestes actuacions s'han emmarcat en les obres de modernització de les zones industrials de Molí Nou, les Voltes, Reg Nou i Travessa, així com les executades recentment a l'entorn de l'estació de Renfe, les connexions de la ronda Sud-oest i el polígon de la CV-20. En aquests polígons s'han instal·lat un total de 342 lluminàries led que "no sols suposen un estalvi energètic, i la millora en la seguretat i les dotacions per a les empreses i els usuaris d'aquestes àrees industrials, sinó que també impliquen una transformació en positiu dels principals accessos a la ciutat", subratlla Emilio M. Obiol. En aquest sentit, la construcció de la nova ronda Sud-oest també suposa un avanç en la introducció de tecnologies que estalvien costos a l'Ajuntament, amb un total de 264 punts d'enllumenat led.

Segons dades de l'àrea de Territori, Vila-real compta al voltant de 8.500 punts d'enllumenat públic, dels quals la gran majoria són encara de sodi. "Amb aquests projectes de millora d'àrees industrials i de creació de noves connexions viàries d'accés a la ciutat hem iniciat un camí que progressivament s'ampliarà a altres zones de la ciutat", remarca Obiol. De fet, el regidor de Serveis Públics, Xus Madrigal, ha anunciat recentment que el pressupost de 2022 inclou una partida econòmica per a la instal·lació d'enllumenat led en la zona centre de la ciutat atesa la reivindicació del comerç local per a millorar l'atractiu dels carrers comercials, al mateix temps que suposarà un estalvi d'energia i costos per a l'Ajuntament.

L'estalvi mitjà que implica el canvi de la il·luminació tradicional per led se situa entre el 35 i el 40 %. Això es tradueix en una reducció de costos per a l'Ajuntament, tenint en compte que durant l'any 2021 el consum elèctric de totes les instal·lacions municipals aproximadament va ser de 8.500.000 Kwh any el que representa una despesa d'1,5 milions d'euros. El percentatge que suposa el consum de les instal·lacions d'enllumenat públic sobre el total el consum elèctric és de l'ordre del 51 %.

Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es