Inici -> Àrees -> Urbanisme -> Actualitat

Vila-real eleva al Ple l'aprovació definitiva del canvi d'ús del solar per a la comissaria i acosta la cessió del terreny al Ministeri

divendres, 21 de gener de 2022

Visita tècnica al solar on s'ubicarà la nova comissaria

El Ple de l'Ajuntament de Vila-real aprovarà aquest pròxim dimarts el tràmit definitiu de canvi d'ús del sòl per a poder cedir al Ministeri de l'Interior el terreny en el qual s'alçarà la futura comissaria del Cos Nacional de Policia. La Regidoria de Territori elevarà la proposta per a l'aprovació definitiva de la modificació del Pla general d'ordenació urbana per al canvi d'ús del solar, situat enfront del Palau de Justícia, que passa de tenir una qualificació d'equipament comunitari per a aparcament a estar qualificat com a sistema general d'equipament comunitari per a forces de seguretat.

El regidor de Territori, Emilio M. Obiol, ha recordat que aquesta aprovació és el pas final abans de procedir a la cessió del terreny. La tramitació de l'expedient ha comptat amb màxima prioritat des que la Direcció General de Policia del Ministeri de l'Interior donara el vistiplau, el mes de març passat, a l'emplaçament proposat per l'Ajuntament de Vila-real per a la futura comissaria. Obiol ha incidit que es tracta d'una dotació de caràcter comarcal que "se situarà en un punt estratègic, en la parcel·la situada enfront del Palau de Justícia, delimitada per les avingudes de Matilde Salvador, Europa i el carrer de Francisco Moreno, amb bons accessos i amb facilitats per a la mobilitat, en disposar d'aparcament així com d'una parada de l'autobús urbà i estar prop de l'estació de tren". El responsable de Territori recalca "la necessitat de comptar amb el solar com més prompte millor i que el Ministeri de l'Interior puga escometre la construcció de la comissaria, una infraestructura imprescindible per a millorar les condicions de treball del cos policial i per a respondre a les necessitats de la nova Vila-real del segle XXI, per això hem intentat tramitar amb la màxima diligència aquest canvi del Pla general, seguint, això sí, tots els processos administratius corresponents".

Una vegada fet el canvi d'ús, el pas següent és la cessió del sòl a la Direcció General de la Policia, que ja va comunicar al març a l'Ajuntament la idoneïtat del terreny proposat per l'Ajuntament. Per a això, serà necessari iniciar el preceptiu expedient. El solar, de titularitat municipal, compta amb una superfície de 5.500 metres quadrats, dels quals es podrà edificar en 3.100 metres, en una zona d'expansió a dos quilòmetres de la ubicació actual, i des del Ministeri van valorar la idoneïtat de la ubicació per la seua proximitat a una àrea de serveis, la seu judicial i a infraestructures de comunicació, autobús i ferrocarril, ateasa la vocació de centre comarcal amb la qual naix l'edifici. Per a compensar l'espai de pàrquing que restarà la construcció de la comissaria, l'Ajuntament ha adquirit el solar entre l'hotel i el Palau de Justícia.

Cal recordar que l'equip de govern treballa, des de fa mesos, de la mà del Govern central per a fer realitat l'obra, que compta amb una partida de més de 7 milions d'euros en els pressupostos generals de l'Estat, ja que està inclosa en el Pla d'infraestructures de seguretat de l'Estat de 2019-2025.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es