Inici -> La teua ciutat -> Joventut -> Notícies joventut

Vila-real rellança la seua aposta per l'audiovisual amb Vist, el 24é Festival Internacional de Cinema de Vila-real

diumenge, 23 de gener de 2022

Reunió d'organització del festival VIST

Vila-real estrena any amb una novetat en el panorama cultural. El Festival Internacional de Cinema de Vila-real assoleix la 24a edició amb nou nom, canvi de direcció, de marca i d'imatge. Així, Cineculpable passa a anomenar-se Vist que, malgrat les moltes novetats, mantindrà l'essència d'un esdeveniment que va arrancar el 1997 i que, durant aquest quart de segle, no ha deixat d'evolucionar i d'adaptar-se als constants canvis socials i tecnològics, "reinventant-se per a continuar fent de Vila-real una ciutat de cinema".

"L'aposta pel cinema i pels realitzadors de la nostra terra és un senyal d'identitat indiscutible de Vila-real, avalada per la sòlida trajectòria d'un festival que s'ha convertit per dret propi en un referent en l'exhibició de cinema en format curt en l'àmbit nacional i fins i tot internacional. Quan es compleixen 25 anys de la primera edició del festival de curtmetratges de Vila-real, ha arribat el moment d'ampliar horitzons i redefinir el certamen, sense perdre la nostra essència", valora la regidora de Joventut, Anna Vicens, que ha volgut agrair l'associació Sal de la Fila, que assumeix la direcció del renovat festival, i a Sonia de la Vega, anterior directora d'un dels esdeveniments principals de la marca Ciutat de Festivals, Congressos i Esdeveniments.

Vist, indica l'organització, "serà un punt de trobada entre públic i professionals, amb espai i temps per a la projecció de curtmetratges i altres activitats per a gaudir amb l'audiovisual i el cinema". Respecte al nom, el nou director del certamen, Sergi Tellols, explica que des del primer moment van tenir clar que el certamen passaria a anomenar-se Festival Internacional de Cinema de Vila-real. "Per dues raons: perquè reivindiquem els curtmetratges com a cinema i perquè volem expandir les activitats del festival més enllà de les projeccions", detalla. Així, es va arribar a Vist, fruit d'un treball conjunt entre diferents departaments. "No buscàvem només un nom, sinó un concepte global: nom, marca, imatge, to, colors... I Vist ens dona moltes possibilitats i ens vincula al món cinematogràfic, a l'audiovisual", apunta.

Una de les principals variacions, més enllà de la denominació, és la data de celebració, que s'avança de la tardor a la primavera (del 25 de març a l'1 d'abril), per la qual cosa el festival ja ha començat a rebre els primers curts que entraran a concurs a través de la plataforma festhome.com. Els efectes que la covid-19 ha tingut en el sector de la producció audiovisual i la impossibilitat d'implementar les noves idees per al festival al novembre van portar l'organització a buscar una nova ubicació en el calendari.

Les persones interessades a presentar els seus treballs, realitzats amb posterioritat a l'1 de setembre de 2020 i que no podran superar els 20 minuts, tenen de termini fins al 15 de febrer. Com era habitual, i mantenint la mateixa denominació, Vist reserva una categoria -Premi Manuel Villarreal- per a les peces de realitzadors nascuts o residents a Castelló, que hauran d'acreditar aquesta condició. Vist repartirà 5.100 euros en set categories: millor curtmetratge, 1.800 €; Premi Manuel Villarreal (provincial), 1.200 €; millor curt en valencià, 600 €; premi del públic, 600 €; millor interpretació masculina, 300 €; millor interpretació femenina, 300 €, i millor guió, 300 €. Tots els premiats rebran, a més, un trofeu commemoratiu.

"L'impuls al sector audiovisual, a la creació cinematogràfica i al talent dels nostres joves, en particular a la nostra província, continua sent el motor que dona sentit al Festival Internacional de Cinema de Vila-real. Per això, mantenim una important dotació de premis i una categoria especial per a les produccions de directors castellonencs", conclou Vicens.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es