Inici -> Ajuntament -> Alcalde -> Activitat

Vila-real atorgarà els Premis 20 de Febrer a la Fundació Flors, l'Associació Comarcal de Pous de Reg, Manuel Rubert, Paula Menero, Mónica Benavent i M. Victoria Peset

dilluns, 24 de gener de 2022

L'Ajuntament de Vila-real aprovarà en el Ple ordinari que tindrà lloc aquest dimarts la concessió dels Premis 20 de Febrer de 2022, que en aquesta ocasió recauran en la Fundació Flors; l'Associació Comarcal de Pous de Reg; l'empresari i president de Cevisama, Manuel Rubert; la historiadora Paula Menero, la periodista Mónica Benavent i l'escriptora M, Victoria Peset. Els guardons, que reconeixen entitats o persones que destaquen per la seua aportació social, cultural, esportiva, econòmica, empresarial, cívica, humanitària o mediambiental a favor de la ciutat, s'entregaran el diumenge 20 de febrer, en el marc de les Festes Fundacionals.

L'alcalde, José Benlloch, ha donat a conéixer la proposta de guardonats, que compta amb el consens dels grups municipals, i ha destacat "la vàlua de tots ells i l'aportació que, en els seus respectius àmbits, han realitzat a Vila-real, així com la seua estreta vinculació a la ciutat, per la qual cosa són dignes mereixedors d'aquests premis". Així mateix, Benlloch ha anunciat que, en el marc de la comissió especial creada per a l'organització de l'acte de reconeixement als col·lectius i persones que han treballat en primera línia per a fer front a la pandèmia, els grups municipals també han acordat per unanimitat tramitar la modificació de la normativa que actualment regeix els Premis 20 de Febrer amb la finalitat de crear una categoria de premis extraordinaris, que enguany serviran per a homenatjar els protagonistes de la lluita contra la covid-19.

Benlloch ha detallat que el lliurament d'aquests guardons extraordinaris no es realitzarà durant les Festes Fundacionals, sinó que els grups municipals han decidit ajornar la celebració d'aquest acte a les festes patronals del mes de maig, en un acte que servirà també per a inaugurar una escultura commemorativa.

D'altra banda, respecte als Premis 20 de Febrer de 2022, l'expedient de la Regidoria de Cultura per a la concessió dels guardons destaca els mèrits dels premiats. La Fundació Flors, creada el 1969 per Juan Flors García, Fill Predilecte de Vila-real, és una fundació de caràcter benèfic i docent. El centre educatiu va ser pioner en la formació professional a Vila-real i en l'actualitat també destaca pel seu projecte pedagògic innovador amb programes de robòtica. 

L'Associació Comarcal de Pous de Reg rebrà el premi per la seua aportació a la transformació del reg per a aconseguir un millor rendiment dels conreus i un bon ús de l'aigua, amb el benefici consegüent per a l'agricultor i el medi ambient. L'origen d'aquesta associació està en la Confederació de Societats de Reg amb Aigües Subterrànies de Vila-real, creada el 1926. L'entitat compta, a més, amb un valuós arxiu històric.

Manuel Rubert Andrés (Vila-real, 1949) té una llarga trajectòria professional vinculada a la indústria ceràmica. Soci fundador i actual gerent de Natucer, és membre de la Junta Directiva d'Ascer (Associació Espanyola de Fabricants de Taulells i Paviments Ceràmics). Des de 2014, és president de Cevisama, la fira internacional del sector ceràmic.

Mónica Benavent Buigues (Vila-real, 1991) és graduada en Comunicació Audiovisual i en Periodisme per la Universitat Jaume I. La seua trajectòria professional s'ha desenvolupat en mitjans com ara Ràdio Vila-real, Punto Radio, À Punt  i actualment treballa en l'empresa Mediapro, en els canals nacionals LaLiga, Bein Sports i Gol Televisión. Paula Menero és llicenciada en Història per la Universitat de València i diplomada en Educació Artística i Gestió de Museus. Des de 2016 s'ha dedicat a treballar en el món turístic cultural i en la difusió de la història i la cultura popular de Vila-real a través de les xarxes socials. M. Victoria Peset és cofundadora i membre de l'associació d'escriptors Tirant lo Groc de Vila-real. Ha publicat quatre novel·les i ha participat en publicacions col·lectives amb relats. Destaca també la seua labor humanitària.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es