Inici -> Àrees -> Urbanisme -> Actualitat

La Generalitat reprén la ronda Sud-oest per a culminar al febrer les obres d'una infraestructura clau

dimecres, 26 de gener de 2022

La Generalitat reprén la ronda Sud-oest per a culminar al febrer les obres d'una infraestructura clau

La Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat ha représ les obres d'execució de la ronda Sud-oest, que preveu culminar a final del pròxim mes de febrer i posar així fi a dues dècades de reivindicacions per a la millora de les connexions en el triangle tauleller i l'alleujament del trànsit rodat pel nucli urbà de Vila-real. "La ronda Sud-oest s'espera que siga un abans i un després en les comunicacions viàries, tant per a la nostra ciutat com per a tota la comarca. Que es reprenguen ara els treballs, després d'un modificat tècnic, és per a l'Ajuntament i la ciutat de Vila-real una notícia excel·lent", detalla el regidor de Territori, Emilio M. Obiol, que ha destacat també que la Generalitat "demostra, una vegada més, que compleix amb els vila-realencs i les vila-realenques".

Tal com informa la Conselleria, la ronda Sud-oest compta amb una inversió de més de 7,8 milions d'euros i abasta el tram comprés entre l'antiga carretera de Viver al Port de Borriana (antiga carretera d'Onda) i la nova rotonda de connexió amb el camí de les Voltes, que connecta amb els vials exteriors del polígon de Porcelanosa, punt des del qual el trànsit pot accedir al polígon industrial i als ramals de la N-340. Amb una longitud d'aproximadament 2.078 metres, la ronda està formada per quatre trams principals i cinc enllaços, tots aquests a nivell i resolts mitjançant glorietes, i el seu disseny permet el futur desdoblament pel costat est del vial, dins dels límits de sòl disponible.

L'entrada en funcionament del vial, agrega la Conselleria, suposarà la disminució del trànsit per l'interior del nucli urbà, així com de la sinistralitat. També reportarà una major fluïdesa en el trànsit, una millora de la capacitat i majors nivells de servei, menors temps de recorregut i l'eliminació de retencions. "En definitiva, una millora considerable de la competitivitat de la indústria de la nostra comarca", conclou Obiol.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es