Inici -> Ajuntament -> Alcalde -> Activitat

Vila-real estrena una nova proposta d'art urbà que posa en relleu talent juvenil i ceràmica en col·laboració amb l'EASD

dijous, 27 de gener de 2022

Inauguració de l'obra Miratge i lliurament de diplomes als participants en el conveni amb l'EASD_3

Vila-real suma a l'espai públic una nova proposta d'art urbà, fruit del conveni de col·laboració entre l'Ajuntament i l'Escola d'Art i Superior de Disseny (EASD). Hui s'ha inaugurat al jardí de la Biblioteca Universitària del Coneixement (BUC) l'obra Miratge, guanyadora de la tercera edició (2021) del conveni que l'Ajuntament de Vila-real manté amb l'EASD de València i Castelló de la Plana (12.500 euros anuals) amb l'objectiu de canalitzar el talent i la creativitat dels alumnes per a oferir propostes innovadores d'arquitectura efímera i decoració per a la ciutat utilitzant materials com la ceràmica.

L'alcalde de Vila-real, José Benlloch, ha presidit la inauguració juntament amb el regidor de Ciència, Innovació i Universitats, Eduardo Pérez Arribas, representants de l'EASD de València i Castelló de la Plana, estudiants i empreses col·laboradores en aquest projecte. Miratge és una proposta d'art urbà basada en el miratge i la curiositat que aquest recrea en qualsevol espai obert, creada pels alumnes Nahuel Cócar, Carmen Martínez i Alessandra Rossi.

Benlloch ha recordat que aquest conveni va sorgir arran d'una visita a l'EASD de València al costat de la professora Marina García-Broch, alma mater de la col·laboració entre totes dues institucions, i ha assegurat que "és un dels convenis dels quals més orgullós em sent, perquè a més d'apostar pel talent juvenil i per la innovació en l'ús de materials ceràmics, ha reportat una gran rendibilitat per a la ciutat en forma de dissenys i propostes de decoració i art urbà que ja formen part dels nostres espais públics". Així mateix, ha ressaltat la vocació educadora i de foment de la creativitat, la innovació i l'educació que té aquesta iniciativa. L'alcalde ha agraït l'esforç dels alumnes i professorat de l'EASD i ha anunciat que el 2023, amb motiu de la cinquena edició del conveni, l'Ajuntament vol impulsar una commemoració especial, com ara la celebració d'una trobada o congrés de caràcter internacional, per a posar en comú idees i del qual eixiria un nou disseny commemoratiu d'art urbà que quedaria per a la ciutat. De fet, Benlloch ha avançat que té intenció de plantejar aquest projecte en el marc del Consell d'Europa, on exerceix com a president de la delegació espanyola del Congrés de Poders Locals i Regionals.

Els autors del disseny Miratge han agraït l'oportunitat que l'Ajuntament de Vila-real els ha brindat de poder fer realitat el seu disseny; també els representants de l'EASD han valorat de manera positiva la col·laboració amb el consistori. Un dels aspectes innovadors del conveni és que incorpora també la col·laboració de l'empresa privada. Sistemas Robles ha sigut l'empresa encarregada de fer realitat el disseny. El seu responsable, Javier Lizandra, ha explicat que s'ha prioritzat l'ús de materials reciclables i s'ha comptat amb proveïdors de l'entorn per a materialitzar l'obra com Cerámica Vilar Albaro, Krion Porcelanosa Grupo, Covalca i Gravoplan.

En l'acte d'inauguració s'han entregat també diplomes als alumnes autors del disseny Miratge; a la guanyadora de l'edició de 2020 amb l'obra titulada Pètals en la nau, que decora el sostre del Espai Jove; als representants de l'EASD de València i Castelló de la Plana, i a l'empresa Sistemas Robles per la seua col·laboració.

Galeria multimèdia

Imatges

Inauguració de l'obra Miratge i lliurament de diplomes als participants en el conveni amb l'EASD_2 Inauguració de l'obra Miratge i lliurament de diplomes als participants en el conveni amb l'EASD_1 Inauguració de l'obra Miratge i lliurament de diplomes als participants en el conveni amb l'EASD
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es