Inici -> Aplec de temps lliure (borrar)

Vila-real aconsegueix una subvenció de 175.000 euros per a l'Aplec de Temps Lliure, que torna després de dos anys de suspensió per la pandèmia

dilluns, 31 de gener de 2022

Imatge d'arxiu de l'última edició de l'Aplec de Temps Lliure

L'Aplec de Temps Lliure tornarà enguany per a facilitar la conciliació familiar després de dues edicions en blanc degut a la situació de la pandèmia. A més, per primera vegada, la Regidoria de Serveis Socials comptarà amb una subvenció per a desenvolupar aquesta proposta d'activitats extraescolars per a xiquets i xiquetes en períodes no lectius. Així ho ha anunciat la regidora responsable de l'àrea, Silvia Gómez, que ha detallat que l'Ajuntament de Vila-real ha aconseguit una ajuda de 174.982 euros a través de la Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives, que es finança amb càrrec al Pla Corresponsables del Ministeri d'Igualtat. "L'Aplec de Temps Lliure és una activitat que afavoreix la conciliació familiar i ajuda els pares i mares en la cura dels més menuts durant els períodes de vacances escolars", indica Gómez. La regidora afig que "lamentablement, el 2020 i 2021 no hem pogut dur a terme aquesta iniciativa, davant la impossibilitat de prestar el servei de manera habitual a causa de les restriccions per la covid-19".

En aquest moment, en vista dels actuals protocols sanitaris, la Regidoria de Serveis Socials treballa ja en la convocatòria de l'Aplec de Temps Lliure per a les vacances de Pasqua, així com també de cara a l'estiu i a les vacances de Nadal d'aquest 2022. "La nostra intenció és tornar a oferir a les famílies aquesta proposta d'activitats lúdiques per a xiquets i xiquetes, i per això estem ja perfilant la recuperació de l'Aplec, sobre la base de la normativa actual per la pandèmia", subratlla Silvia Gómez. La regidora ha explicat a més que "seguint amb la nostra màxima d'aprofitar totes les oportunitats que estan al nostre abast per a l'obtenció de subvencions, hem aconseguit una ajuda de prop de 175.000 euros gràcies als fons que la Generalitat Valenciana gestiona del Pla Corresponsables del Ministeri d'Igualtat, que destinarem a la realització d'aquest programa de temps lliure per als escolars". Cal recordar que el 2021, davant la impossibilitat de celebrar l'Aplec de Temps Lliure en condicions habituals a causa de les restriccions per la pandèmia, l'Ajuntament va optar per reforçar l'oferta esportiva a l'aire lliure, amb 1.600 places en l'Escola Esportiva i l'Estiu Actiu.

Silvia Gómez s'ha mostrat molt satisfeta per la subvenció aconseguida que "serà de gran ajuda per a poder reactivar l'Aplec de Temps Lliure i suposa un alleujament per a les arques municipals en un moment tan difícil perquè a l'herència de l'urbanisme i el deute del PP que ja sumen més de 50 milions d'euros pagats en deu anys, hem d'afegir l'impacte que ha tingut la covid-19 en les arques municipals, amb quasi 4,5 milions d'euros destinats el 2020 i 2021 a pal·liar els efectes de la pandèmia".

Precisament el Pla Corresponsables llançat pel Ministeri d'Igualtat es convoca per primera vegada per a pal·liar els efectes que la pandèmia ha tingut en les famílies des del punt de vista de la cura dels menors. El Pla té com a objectiu "facilitar la conciliació de les famílies amb xiquetes, xiquets i joves menors de 14 anys des d'un enfocament d'igualtat entre homes i dones, alhora que crear ocupació de qualitat en el sector de les cures, i dignificar i certificar l'experiència professional de cura no formal". Per a implementar les ajudes d'aquest pla, la Generalitat Valenciana va publicar el Decret de 5 de novembre, d'aprovació de les bases reguladores per a la concessió directa de subvencions als ajuntaments per al desenvolupament del projecte Borses de cura professional per a famílies amb filles i fills menors de 14 anys, a través de les quals Vila-real ha aconseguit prop de 175.000 euros de subvenció.

Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es