Inici -> Ajuntament -> Alcalde -> Activitat

Vila-real aprova un calendari fiscal flexible i manté el 2022 la 'sensibilitat' amb famílies i empreses

divendres, 28 de gener de 2022

Calendari fiscal 2022

La Junta de Govern de l'Ajuntament de Vila-real ha aprovat aquesta setmana el calendari fiscal de l'exercici 2022, un instrument de planificació dels ingressos que manté enguany la "sensibilitat especial" amb la situació econòmica per a facilitar a la ciutadania la flexibilitat en els pagaments i ajudar-la a fer front a les obligacions tributàries. El fraccionament en cinc mensualitats de la contribució o la possibilitat d'acollir-se a plans de pagament personals en casos específics són algunes de les mesures de flexibilització que aplica el consistori vila-realenc, a més de l'exoneració del pagament per ocupació de via pública (terrasses i mercats ambulants, entre d'altres) o el sistema de bonificacions que contempla l'ordenança de l'IBI per a afavorir la dinamització i diversificació de l'economia.

"La situació econòmica de les famílies i empreses vila-realenques continua sent delicada, a conseqüència de la crisi de la covid, i per això hem decidit continuar mantenint enguany una sèrie de mesures de flexibilitat en els pagaments, a més de l'exoneració d'algunes taxes com la de terrasses, que mantenim suspesa de moment, o la d'activitats, que hem eliminat recentment", detalla l'alcalde de Vila-real, José Benlloch. En la mateixa línia, el responsable d'Hisenda recorda: "Ens agradaria ser fins i tot més sensibles i poder ampliar el fraccionament o aplicar altres mesures, però la situació econòmica municipal, fonamentalment derivada de l'urbanisme i el deute heretats del Partit Popular, ho fa completament inviable". "Amb un gran esforç per al Departament de Gestió Tributària, mantenim un any més el fraccionament de la contribució en cinc quotes iguals, una mesura que permet un cert alleujament a les famílies i empreses en el pagament dels impostos al mateix temps que garanteix la liquiditat necessària per a continuar fent front als pagaments municipals", agrega.

A més del fraccionament en cinc quotes, l'ordenança fiscal manté altres mesures d'incentiu a l'economia, com la bonificació del 95% de l'IBI als immobles d'organismes d'investigació i universitats, la bonificació del 50% per als immobles destinats a lloguer d'habitatge, sempre que el preu no supere els límits establits per la norma; o una reducció del 95% per als immobles subjectes a activitats econòmiques declarades d'especial interés que decidisca el Ple municipal -mesura pionera incorporada per l'Ajuntament de Vila-real que va permetre l'any passat bonificar l'IBI als locals on se situen negocis afectats per la pandèmia-. Aquestes mesures se sumen a altres accions de suport a les empreses, com l'exoneració de la taxa de terrasses, per la qual l'Ajuntament ha deixat d'ingressar ja 360.000 euros i que segueix vigent en aquests moments, o l'eliminació de la taxa d'activitats, que suposa uns 40.000 euros anuals.

Després de l'aprovació en Junta de Govern, el calendari fiscal serà el següent:

  • Del 25 de març al 25 de maig: impost sobre vehicles de tracció mecànica i taxa de guals
  • De l'1 de juny al 15 de setembre: impost sobre béns immobles de naturalesa urbana, IBI rústica i impost sobre béns immobles de característiques especials.
  •  Del 23 de setembre al 25 de novembre: impost sobre activitats econòmiques (IAE)

En el cas de la contribució d'urbana, aquelles famílies que vulguen acollir-se al pagament fraccionat en cinc mensualitats hauran de tramitar la sol·licitud abans del 31 de març, si no estan acollides ja a aquesta mesura. En aquests casos, els rebuts han d'estar domiciliats i es cobraran l'1 de juny, l'1 de juliol, el 2 d'agost, l'1 de setembre i el 3 d'octubre. Les contribucions no fraccionades el pagament de les quals estiga domiciliat es cobraran el 5 de juliol. Els rebuts domiciliats de l'impost de vehicles i guals es passaran el 25 de març i els corresponents a l'IAE, el 5 d'octubre.

Descàrrega d’arxius

Descargar archivo

Calendari fiscal 2022_1
Tipus d'arxiu: PDF | Valencià

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es