Inici -> Àrees -> Economia -> Notícies

Comerç coordina amb Ucovi l'ampliació de les campanyes i accions de dinamització anuals per a la reactivació del sector

dimarts, 1 de febrer de 2022

Reunió del regidor de Comerç, Diego A. Vila, amb Ucovi

La Regidoria de Comerç treballa de la mà de la Unió de Comerç de Vila-real (Ucovi) per a implementar noves campanyes i accions de promoció i dinamització que ajuden a la reactivació d'aquest sector en la postpandèmia. Seguint amb la línia de col·laboració, el regidor responsable de l'àrea, Diego A. Vila i el cap del Departament de Promoció Econòmica, Lluís Juan, s'han reunit amb la presidenta d'Ucovi, Carmen Gil, i la secretària de l'entitat, Tere Esteve. La trobada ha servit per a fer un balanç de l'activitat desenvolupada per Ucovi durant 2021, en col·laboració amb l'Ajuntament, així com per a definir les principals línies d'acció en aquest nou any, a través del conveni que el consistori manté amb l'associació, i que compta amb una partida de 25.000 euros.

"El comerç de Vila-real és una peça fonamental del nostre teixit econòmic que lamentablement està patint les conseqüències de la crisi provocada per la pandèmia", assevera el regidor, al mateix temps que recorda que "des de l'Ajuntament, hem intentat ajudar en la mesura de les nostres possibilitats a pal·liar els efectes d'aquesta desacceleració econòmica, a través d'ajudes directes i d'accions de dinamització i promoció, i volem afermar aquesta línia de treball amb Ucovi durant 2022 per a afrontar els nous reptes de la postpandèmia i aprofitar totes les oportunitats que s'òbriguen per al comerç local en aquesta nova etapa". Tal com ha destacat Vila, una de les propostes sorgides en aquesta reunió ha sigut ampliar la xifra de campanyes anuals de promoció. En aquest sentit, Ucovi planteja la realització d'una acció de dinamització mensual, en el marc de l'acord de col·laboració amb el consistori.

Ucovi, que en l'actualitat compta amb més de 110 empreses de comerç i serveis associades, és la principal representant del sector comercial a la ciutat i forma part, al costat de l'Associació d'Hostaleria i Oci de Vila-real (Ashiovi) de la Mesa del Pacte local per al renaixement de Vila-real, en la qual estan representats tots els grups polítics municipals i de la qual han sorgit algunes de les principals accions de reactivació econòmica impulsades per l'Ajuntament durant la pandèmia. 

"L'aliança amb la societat és un dels pilars d'aquest equip de govern i ens sentim molt satisfets de poder treballar braç a braç amb les entitats que representen als nostres comerciants, autònoms i petites empreses, perquè sense ells Vila-real no seria una ciutat tan dinàmica, innovadora i amb capacitat de tirar endavant en els moments de crisi", recalca Diego A. Vila.

A més de les campanyes de promoció que duu a terme Ucovi al llarg de l'any (Dia del Pare, Dia de la Mare, rebaixes, Black Friday, Nadal i Reis, campanyes estacionals...) l'associació també realitza accions de formació, assessorament i foment de la digitalització i l'ús de les noves tecnologies en el sector. Així mateix, col·labora i organitza esdeveniments com la Fira de Nadal, la Fira Outlet, la Fira de Bodes i Comunions o la Fira d'Oportunitats. Ucovi també ha desenvolupat el 2021, de la mà de Confecomerç, iniciatives per a fomentar les compres en el comerç local i de proximitat.

El regidor de Comerç valora el treball realitzat per Ucovi i subratlla que, per part seua, l'Ajuntament ha concedit durant l'any passat prop d'1,7 milions d'euros en ajudes directes al comerç, hostaleria i empreses de serveis amb la finalitat de pal·liar els efectes de la pandèmia, amb un total de 686 negocis beneficiaris. Una altra de les mesures per a la reactivació econòmica ha sigut la targeta Fem poble, a la qual el consistori ha aportat fins a 280.000 euros per a bonificar el consum en comerços i negocis locals. Així mateix, la bonificació del 95 % de l'IBI dels establiments ha suposat al consistori deixar d'ingressar prop de 400.000 euros.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es