Inici -> Àrees -> Economia -> Notícies

El president del Consell, Ximo Puig, reconeix el lideratge de Vila-real en ocupació gràcies a la innovació i l'aliança entre els sectors socioeconòmics

dimecres, 2 de febrer de 2022

Recepció del president del Consell, Ximo Puig, a l'alcalde i representants de Vila-real

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha mantingut hui una trobada amb l'alcalde de Vila-real, José Benlloch, i una delegació de representants socials i econòmics de la ciutat amb motiu de l'excel·lent evolució que el municipi ha experimentat en els últims cinc anys en matèria d'ocupació. Vila-real encadena 18 mesos consecutius com la ciutat de més de 40.000 habitants amb menys atur de la Comunitat Valenciana, amb una taxa de l'11,9 % al tancament de 2021, que encara es veurà reduïda segons les últimes dades d'atur registrat ja que al gener de 2022 la xifra de persones demandants d'ocupació ha baixat a 3.007. A més, des de 2017, Vila-real ha sigut líder en ocupació en el 80 % dels mesos, un assoliment que l'alcalde ha atribuït a la capacitat d'innovació i superació del teixit econòmic social i al model d'aliança amb la societat civil que l'equip de govern porta impulsant des de 2011.

Benlloch ha agraït el reconeixement del president del Consell "a una ciutat com Vila-real, innovadora, que intenta modernitzar-se i tirar endavant en els moments de dificultat per a caminar cap al futur". També ha agraït a Puig la contribució del govern valencià al creixement econòmic de Vila-real. L'alcalde ha volgut acudir a la reunió, que s'ha prolongat durant quasi una hora i mitja, acompanyat per "les entitats econòmiques i socials que han fet possible aquest èxit, perquè puguen explicar al president el projecte de ciutat en el qual treballem, quin ha sigut l'èxit de la nostra aliança i plantejar els nous reptes que tenim per davant amb l'objectiu de construir, entre tots, la nova Vila-real del segle XXI, sempre des del principi de millora contínua".

Per part seua, Ximo Puig ha reconegut el lideratge de Vila-real en matèria d'ocupació i ha subratllat que "aquest assoliment té a veure amb la capacitat de connexió entre els diferents sectors socials, el consens i la interacció entre ells". Gràcies a aquesta unió, la ciutat "ha aconseguit tenir la meitat d'aturats que el 2015, al voltant de 3.000 persones parades en l'actualitat". Amb tot, el president ha recordat que és necessari continuar treballant en la creació d'ocupació i la reducció de les xifres d'atur perquè "una única persona en atur ja és un problema per a tots". Puig ha recordat que la Generalitat ha contribuït a la recuperació econòmica i social de Vila-real amb més de 15 milions per a la promoció i les polítiques actives d'ocupació, alguna cosa que, unit a la inversió de prop de 4 milions d'euros en la millora dels polígons industrials, "està donant resultats".

En representació dels agents socials i econòmics de Vila-real han participat el president de la Fundació Caixa Rural Vila-real, Enric Portalés; el president de l'Associació Nacional de Frites, Esmalts i Colors Ceràmics (Anffecc), Joaquín Font de Mora; la presidenta de la Cambra de Comerç de Castelló, Lola Guillamón; el director de la Càtedra d'Innovació Ceràmica, Juan Carda; el president de la Cooperativa Catòlica Agrària, Juanjo Ortells; el president de la Fundació Globalis, Juan Vicente Bono; la presidenta de la Unió de Comerç de Vila-real (Ucovi), Carmen Gil; el president de l'Associació d'Hostaleria i Oci de Vila-real (Ashiovi), Emilio Miralles, i el responsable de Relacions Institucionals del Villarreal CF, Marcos Senna. Tots ells han agraït l'oportunitat brindada per l'alcalde per a poder compartir amb el president del Consell els avanços i assoliments que cadascun d'aquests sectors ha aconseguit en els últims anys a Vila-real, així com els principals reptes que afronten en els pròxims anys per a continuar en la senda del creixement i la recuperació.

Benlloch ha posat en relleu l'aportació del Consell al creixement de Vila-real, col·laborant també amb moltes de les entitats que han sigut presents en la reunió i ha defensat el model d'aliança amb la societat "que ens ajuda a avançar cap a la nova Vila-real del segle XXI amb projectes de futur de la mà de la Generalitat".

Galeria multimèdia

Imatges

Recepció del president del Consell, Ximo Puig, a l'alcalde i representants de Vila-real_1 Recepció del president del Consell, Ximo Puig, a l'alcalde i representants de Vila-real_2 Recepció del president del Consell, Ximo Puig, a l'alcalde i representants de Vila-real_3
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es