Inici -> Ajuntament -> Alcalde -> Activitat

Vila-real rep una injecció de 4,6 milions de Generalitat i Diputació des de 2017 a través del Fons de Cooperació

dimecres, 9 de febrer de 2022

Ajuntament de Vila-real _2

L'Ajuntament de Vila-real ha rebut una injecció econòmica de més de 4,6 milions d'euros de la Generalitat Valenciana i la Diputació de Castelló des de 2017 gràcies al Fons de Cooperació Municipal de la Comunitat Valenciana, amb el qual totes dues administracions ofereixen suport econòmic als municipis de la província. En el cas de Vila-real, aquest suport s'ha incrementat durant els últims sis anys, fins a superar el milió d'euros en l'anualitat prevista per a aquest 2022. "Aquestes xifres constaten el canvi que ha suposat l'arribada del govern del Botànic a la Generalitat Valenciana, liderat pel president Ximo Puig, un govern amb el qual ara sí que podem comptar i que col·labora per a alleujar, en la mesura que siga possible, la complicada situació econòmica del nostre ajuntament com a conseqüència de l'herència del deute i l'urbanisme del PP", assegura el portaveu de l'equip de govern, Javier Serralvo, qui també subratlla l'aportació de la Diputació de Castelló, governada pel també socialista José Martí, a aquest Fons de Cooperació Municipal.

Des de 2017, el Fons de Cooperació Municipal ha injectat a les arques municipals una aportació anual que ha anat creixent i que el 2022 ascendirà a 1.087.186 euros fins a aconseguir la suma total de 4.613.080 euros en sis anys. El 2017, l'anualitat va ser de 812.104 euros; el 2018, l'Ajuntament va ingressar per aquest concepte 825.245 euros; el 2019, la quantia va ascendir a 864.836 euros; el 2020, l'aportació va créixer fins als 901.802 euros; i el 2021, el consistori va comptar amb 934.009 euros.

"La complexa situació econòmica en què ens ha situat el deute i l'urbanisme de l'etapa del PP fa més necessari que mai aprofitar totes les oportunitats que ens arriben en forma de subvencions o aportacions d'altres administracions", ressalta el portaveu de l'equip de govern, que agraeix la predisposició i col·laboració de la Generalitat i Diputació perquè "els ajuntaments, que estem en primera línia de l'atenció a la ciutadania, puguem donar resposta a les necessitats dels nostres veïns i veïnes, sobretot en una etapa com la que estem vivint, marcada per la pandèmia".

Precisament per a col·laborar en la gestió de la crisi sanitària i sobretot injectar liquiditat als sectors econòmics més afectats per la covid-19, l'Ajuntament de Vila-real també ha repartit més d'1,6 milions d'euros en ajudes directes a 686 pimes i autònoms locals, uns diners que han sigut sufragats en una part important per la Generalitat Valenciana i la Diputació.

L'ajuda del govern autonòmic també s'ha traduït en prop de 4 milions d'euros des de 2018 per a la modernització i millora de les infraestructures de polígons industrials. Sense oblidar una inversió que serà clau en el desenvolupament econòmic i industrial de Vila-real, la ronda Sud-oest, les obres de la qual acabaran en poques setmanes i que han suposat una inversió de 7,8 milions d'euros de la Generalitat.

La subvenció de programes d'ocupació és un altre dels pilars sobre els quals s'assenta la fructífera col·laboració amb el govern del Botànic i que ha fet possible l'aposta de Vila-real pel foment de l'ocupació, amb 10 milions d'euros invertits en 5 anys, més de 800 beneficiaris i un 50 % d'inserció laboral.

La injecció en Serveis Socials, amb el contracte programa com a principal aportació, que suposarà 1,7 milions d'euros anuals, se suma també a altres transferències que la Generalitat realitza a Vila-real per a fer costat a entitats així com iniciatives liderades per l'Ajuntament com la fira Destaca, o el Festival Internacional de Teatre de Carrer FITCarrer, que des de 2015 ha rebut més de 216.000 euros del Consell.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es