Inici

Vila-real emprén un pla de millores per a convertir el polígon de l'estació en un clúster agroalimentari i tecnològic

divendres, 11 de febrer de 2022

Visita a les obres en el polígon de l'estació i futur clúster agroalimentari_1

L'Ajuntament de Vila-real ha executat una primera fase d'obres de modernització i millora de les infraestructures del polígon situat a l'entorn de l'estació del ferrocarril on l'equip de govern planeja la creació d'un clúster agroalimentari i tecnològic. Així ho ha anunciat hui l'alcalde de la ciutat, José Benlloch, durant la visita que ha realitzat per a comprovar el resultat del projecte de millora, acompanyat pel regidor de Territori, Emilio M. Obiol, i representants de les empreses Ingestec, que gestiona l'assessoria tècnica de l'oficina de reindustrialització, i Pavasal, adjudicatària de les obres.

El projecte de millora ha suposat una inversió de 180.000 euros, subvencionada per l'Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (Ivace), en el marc del Pla de reindustrialització municipal impulsat per l'equip de govern. En aquest sentit, l'alcalde ha destacat que des de 2018, han sigut un total de 4 milions d'euros invertits en 8 projectes de millora i modernització de zones industrials en col·laboració amb l'Ivace, que també han suposat una transformació dels accessos a la ciutat. Benlloch ha agraït la implicació de la Generalitat Valenciana per a poder dur a terme aquestes inversions. En el cas del polígon situat a l'entorn de l'estació de ferrocarril, Benlloch ha anunciat que aquesta actuació de millora executada és la primera fase d'un pla per a convertir aquesta zona en un clúster agroalimentari i tecnològic, "perquè creiem que aquest pot ser un polígon d'èxit que atraga noves inversions".

L'alcalde ha subratllat que la intervenció realitzada millora les condicions de les empreses situades en el polígon, algunes de les quals es dediquen al sector citrícola, com per exemple la cooperativa Real Export o el comerç de taronges Pascual Gil, a més de l'empresa d'economia social Vilamico, impulsada per la Fundació Manantial, per a ocupar persones amb malaltia mental a través del cultiu de xampinyons. En aquest sentit, les obres suposen una millora de les condicions de seguretat per a l'accés dels treballadors i treballadores d'aquestes empreses. Benlloch ha destacat el potencial d'aquest polígon per a atraure inversions "ara que Vila-real està de moda per les bones dades d'ocupació que tenim", a pesar que ha incidit en què "primer és necessari dotar en aquesta zona de totes les condicions necessàries perquè les empreses puguen instal·lar-se" i per això l'Ajuntament té previst executar noves fases de modernització.

L'alcalde ha recordat que quan l'equip de govern va dissenyar fa cinc anys la modificació del Pla general d'ordenació urbana per a desactivar el risc urbanístic milionari i donar eixida a totes les reserves d'aprofitament compromeses per l'anterior govern del Partit Popular, "vam plantejar convertir part d'aquesta zona en habitatges, pensant que la zona residencial de la ciutat podria créixer cap a aquest costat de la via del ferrocarril". Amb tot, Benlloch reconeix que "en aquest moment, la ciutat ja no és la mateixa, i ara no té sentit apostar per la construcció d'habitatges en aquest punt, ja que pot ser una zona atractiva per a la inversió industrial". D'aquesta manera, Benlloch ha confirmat que el consistori treballa per a corregir el plantejament inicial de la modificació del PGOU i apostar per un clúster agroalimentari i tecnològic.

El regidor de Territori ha explicat que l'obra realitzada ha consistit sobretot en la millora de l'enllumenat amb tecnologia led, així com l'accessibilitat, amb la construcció de voreres i reordenació viària. També s'ha instal·lat una pantalla verda al carrer de les Dones del Magatzem, s'han reasfaltat vials i s'han senyalitzat els carrers. La superfície total del polígon és de 156.880 metres quadrats i des de l'equip de govern destaquen la seua ubicació estratègica, amb bones connexions viàries a través de la N-340, un accés pròxim a l'AP-7, així com a la ronda Sud-oest que en breu estarà operativa.

Galeria multimèdia

Imatges

Visita a les obres en el polígon de l'estació i futur clúster agroalimentari
Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es