Inici -> └rees -> Policia Local -> NotÝcies de la policia

Vila-real renova la xarxa de cÓmeres de vigilÓncia amb tecnologia intelĚligent per a garantir la seguretat i el control del trÓnsit

dissabte, 12 de febrer de 2022

Imatge d'arxiu d'una visita de l'alcalde i la regidora de Seguretat P˙blica a la Prefectura de Policia Local

L'Ajuntament de Vila-real ha iniciat el procÚs d'instalĚlaciˇ de la nova tecnologia de videovigilÓncia en edificis municipals i control de trÓnsit en les principals vies de la ciutat. L'objectiu Ús poder comptar amb tecnologia mÚs avanšada per a garantir la seguretat i per aix˛ el consistori estÓ procedint a renovar els dispositius per uns altres intelĚligents, que disposaran d'un sistema d'analÝtica de vÝdeo per a facilitar la labor de vigilÓncia i control que duu a terme la Policia Local.

L'Ajuntament ha adjudicat un contracte per valor de quasi 60.000 euros que inclou el subministrament i llicŔncia de cÓmeres de trÓnsit i videovigilÓncia, la configuraciˇ, integraciˇ en el sistema actualment instalĚlat i garantia de 3 anys. En l'actualitat, l'Ajuntament de Vila-real compta amb un total de 46 cÓmeres tant per al control del trÓnsit com per a la seguretat d'edificis municipals. En aquests moments, s'estÓ duent a terme el canvi d'aquests dispositius per uns altres amb tecnologia intelĚligent. A mÚs de la vigilÓncia d'edificis municipals com la casa consistorial, diverses d'aquestes cÓmeres estan situades en algunes de les principals zones de circulaciˇ i accÚs de vehicles a la ciutat mentre que 11 se situen en la zona per als vianants on estÓ restringida la circulaciˇ de vehicles mitjanšant pilones. AixÝ mateix, tambÚ es procedirÓ a dotar d'un sistema de videovigilÓncia l'edifici del Gran Casino, atÚs que estÓ previst traslladar allÝ serveis municipals com el Departament d'Atenciˇ i TrÓmits.

La regidora de Seguretat P˙blica i EmergŔncies, Silvia Gˇmez, ha destacat que "aquests dispositius tecnol˛gics d'˙ltima generaciˇ ajudaran la Policia Local en la labor constant que duu a terme de vigilÓncia per a assegurar la flu´desa del trÓnsit, l'ordre p˙blic, aixÝ com atallar possibles actes incÝvics que alteren la convivŔncia o causen danys materials o personals". En aquest sentit, les cÓmeres de trÓnsit, que compten amb una tecnologia de visiˇ de 360 graus, "no sols sˇn ˙tils per a detectar possibles problemes en la circulaciˇ de vehicles sinˇ tambÚ en cas que es produ´sca qualsevol incident en la via p˙blica o acte delictiu".

Des de la Policia Local expliquen que "la instalĚlaciˇ de tecnologia intelĚligent, amb cÓmeres de reconeixement de matrÝcules i detecciˇ de moviment fan possible la localitzaciˇ de qualsevol vehicle que puga tenir un interÚs policial o persona sospitosa". Aquestes cÓmeres de trÓnsit se situen en els encreuaments de les principals entrades a la ciutat, aixÝ com en les zones industrials, de manera que tambÚ faciliten disposar de dades del flux d'entrada i eixida de vehicles.

Alguns dels punts que compten amb aquests dispositius de seguretat sˇn: l'encreuament de l'avinguda de GrŔcia amb el camÝ de la Travessa; l'encreuament del carrer d'Onda amb l'avinguda d'Alemanya; l'encreuament del carrer de Josep Ramon Batalla amb l'avinguda d'Alemanya; l'encreuament de l'avinguda de Francesc TÓrrega amb l'avinguda de Riu Ebre i l'encreuament de l'avinguda del Mediterrani amb l'avinguda de Franša, entre altres. TambÚ es preveu comptar amb dispositius en els accessos a les principals Órees industrials de la ciutat.

L'Ajuntament de Vila-real disposa d'una xarxa corporativa municipal de fibra ˛ptica pr˛pia per tota la ciutat que interconnecta els diferents edificis municipals. Les cÓmeres de videovigilÓncia d'edificis i de control de trÓnsit estan connectades a aquesta xarxa i centralitzades a l'edifici de la Policia Local, que realitza el seguiment a travÚs del vÝdeo wall situat a la sala de control de la Prefectura.

Plaša Major s/n. 12540 Vila-real (Castellˇ)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposiciˇ de notificacions: notificaciones@vila-real.es