Inici -> Àrees -> Relacions institucionals -> Notícies

Ana Vicent Colonques, el Villarreal CF i Joaquín Font de Mora Gozalbo reben el Premi Poble 2022

divendres, 11 de febrer de 2022

Autoritats i guardonats, en la gala dels Premis Poble

La gala dels Premis Poble 2022 ha sigut un dels actes centrals de l'arrancada de les Festes Fundacionals de Vila-real. L'Auditori Municipal Músic Rafael Beltrán Moner ha obert les portes al reconeixement a aquelles persones i entitats que amb la seua labor han traspassat les fronteres locals i han destacat en el seu àmbit professional i social. L'homenatge i la posada en escena es van anar alternant per a oferir una gala molt completa en el seu conjunt que va començar amb la música de Dolçainers i Tabaleters El Trull, al mateix temps que els membres del Grup de Danses El Roser depositaven l'escut de la ciutat elaborat amb flors en l'escenari.

Seguidament va arribar l'atrevida i innovadora posada en escena sobre Vila-real i els seus orígens a càrrec dels joves intèrprets del Club de Temps Lliure de la Consolació, que van donar pas a la intervenció del director de l'esdeveniment, Juanjo Clemente, qui va tindre paraules de benvinguda per a tots abans d'entrar a detall en la trajectòria de la primera premiada de la nit. La directora de promoció de Retequattro (Mediaset) a Itàlia, Ana Vicent Colonques, va rebre el premi de mans del president de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua, Ramon Ferrer, i es va dirigir al públic molt emocionada i agraïda. Després de la seua intervenció, la màgia va copar tot l'escenari. El gran mag Yunke va presentar nous espectacles i va delectar a un públic que esperava gaudir de la seua fidel presència en els Premis Poble.

Després de la màgia, Juanjo Clemente va exposar el recorregut i els èxits del Villarreal CF i el director de relacions institucionals del club, l'exfutbolista Marcos Senna, pujava a l'escenari per a recollir el premi que li va entregar el president de la Diputació, José Martí.

La música en directe va ser la següent protagonista de la nit. Però primer un gest, el de la directora del conjunt de guitarra, Yolanda Torrente, depositant una rosa al costat de la imatge i la guitarra original del mestre José María Abella. Després, els 25 guitarristes del conjunt, dirigits per la mateixa Yolanda Torrente, van començar a interpretar les peces del mestre Abella, adaptades per Rafael Beltrán a tres veus. Primer va sonar Preludi en mi menor, seguida de Preludi estudi en forma d'arpegis i finalment Palmira.

L'emotiu aplaudiment del públic va portar a l'acte al lliurament del tercer dels guardons. Juanjo Clemente va exposar els mèrits del tercer premiat de la vetlada, Joaquín Font de Mora Gozalbo, empresari i president d'ANFFECC. L'alcalde de Vila-real, José Benlloch, va ser l'encarregat d'entregar el guardó a un Font de Mora molt satisfet que no va dubtar a recordar a totes aquelles persones importants en la seua trajectòria.

Els Premis Poble van finalitzar amb l'Himne de Vila-real, cantat per la Coral Sant Jaume però, igual que en l'edició anterior i amb la finalitat de previndre riscos, mitjançant un original muntatge audiovisual.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es