Inici -> Aplec de temps lliure (borrar)

Vila-real elaborarà per primera vegada un diagnòstic sobre la realitat de la conciliació familiar i laboral a la ciutat

dimarts, 15 de febrer de 2022

Reunió de l'alcalde amb la directora general de l'Institut Valencià de les Dones, Maria Such

L'Ajuntament de Vila-real, a través de la Regidoria de Serveis Socials, impulsarà per primera vegada un estudi per a radiografiar la realitat de la conciliació familiar i laboral en el municipi. Es tracta d'un treball de diagnòstic que establirà les bases de les futures accions que en aquest àmbit implemente el consistori amb la finalitat d'ajudar les famílies a compaginar les obligacions laborals amb la cura de menors o dependents des del punt de vista de la corresponsabilitat. L'alcalde, José Benlloch, i la primera tinent d'alcalde i regidora de Serveis Socials, Silvia Gómez, han anunciat l'elaboració d'aquest estudi després de la reunió que han mantingut aquest matí amb la directora general de l'Institut Valencià de les Dones de la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Maria Such, i la tècnica de l'Institut Laura Natividad. En aquesta trobada, els responsables municipals i autonòmics han abordat la recent concessió a l'Ajuntament de la subvenció per valor de 174.982 euros, amb càrrec al Pla Corresponsables del Ministeri d'Igualtat, que té com a finalitat pal·liar els efectes que la pandèmia ha tingut en les famílies des del punt de vista de la cura dels menors.

L'Ajuntament de Vila-real destinarà part de l'ajuda concedida per la Conselleria a reprendre l'Aplec de Temps Lliure, després de dos anys de suspensió a conseqüència de la pandèmia, però també dedicarà una part a l'elaboració d'un estudi que diagnostique la realitat de la conciliació entre les famílies de Vila-real. "La pandèmia ha provocat canvis a nivell social i també en el funcionament de les famílies en relació a cura de fills i filles, que moltes vegades recau exclusivament en les dones", assenyala el primer edil, qui afig que "les administracions hem d'estar alerta, conéixer la realitat social per a donar resposta a les necessitats existents i ajudar a corregir els desequilibris, per això considerem que pot ser molt útil comptar amb una anàlisi diagnòstica, que ens oriente a l'hora d'impulsar les polítiques socials enfocades a oferir eines que facen possible la conciliació des de la corresponsabilitat, la igualtat i la inclusió".

La regidora de Serveis Socials recorda que "l'Aplec de Temps Lliure és una de les activitats que impulsa l'Ajuntament per a afavorir la conciliació familiar i ajudar els pares i les mares en la cura dels més xicotets durant els períodes de vacances escolars". Les convocatòries de 2020 i 2021 van quedar anul·lades a causa de la pandèmia i, en aquest moment, en vista de la situació actual de la crisi sanitària, la Regidoria de Serveis Socials treballa ja en la convocatòria de l'Aplec de Temps Lliure per a les vacances de Pasqua, així com també de cara a l'estiu i a les vacances de Nadal d'aquest 2022. En aquest sentit, la subvenció concedida per la Conselleria amb càrrec al Pla Corresponsables del Ministeri d'Igualtat servirà per a finançar el desenvolupament d'aquest programa.

Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es