Inici -> La teua ciutat -> Joventut -> Notícies joventut

VIST, el 24é Festival Internacional de Cinema de Vila-real, rep 778 curts de 35 països

dissabte, 19 de febrer de 2022

Nova imatge del festival de curtmetratges de Vila-real, VIST

VIST, Festival Internacional de Cine de Vila-real, calfa motors per a celebrar, del divendres 25 de març al divendres 1 d'abril, la seua 24 edició i ho fa, ni més ni menys, amb 778 curtmetratges a concurs, xifra més elevada de l'última dècada -la més destacada de les edicions anteriors van ser els 526 treballs audiovisuals rebuts en la vintena convocatòria de Cineculpable, anterior nom de l'esdeveniment-. Respecte a la procedència de les peces, la majoria han arribat d'Espanya però hi ha hagut una alta participació internacional, fins a un total de 34 països com el Brasil, Mèxic, els Estats Units o altres més llunyans com Corea del Sud, Malàisia, Uzbekistan o Sant Pierre i Miquelon.

Del total de curts rebuts, 13 són originaris de la província de Castelló. Els candidats al Premi Manuel Villarreal, el que reconeix els rodatges castellonencs, protagonitzaran la jornada del diumenge 27 de març per a afavorir la presència dels equips que han realitzat aquestes creacions. La resta de projeccions tindrà lloc del dilluns 28 al dijous 31 de març a l'Auditori Municipal Músic Rafael Beltrán Moner de Vila-real en horari de vesprada.

L'organització de l'esdeveniment destaca "l'elevada qualitat" dels curts presentats i que "li ho està posant difícil al comité de selecció i programació" que farà la primera tria perquè, a continuació, el Jurat puga començar a visualitzar les obres triades i emetre el seu veredicte.

També es recupera enguany l'activitat que convida als estudiants de la ciutat a materialitzar les seues idees treballant en equip, iniciativa que es va veure interrompuda el 2020 a causa de la pandèmia. Així, l'alumnat dels instituts podrà gravar i editar un curt durant la setmana del festival, pel·lícules que seran projectades en la gala de lliurament de premis, l'1 d'abril. Aquesta és només una de les activitats complementàries en les quals treballa l'organització de VIST.

VIST repartirà 5.100 euros en set categories: Millor Curtmetratge, 1.800 euros; Premi Manuel Villarreal (provincial), 1.200 euros; Millor Curt en Valencià, 600 euros; Premi del Públic, 600 euros; Millor Interpretació Masculina, 300 euros; Millor Interpretació Femenina, 300 euros i Millor Guió, 300 euros. Tots els premiats rebran a més un trofeu commemoratiu.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es