Inici -> Ajuntament -> Alcalde -> Activitat

Vila-real bonificarà fins al 95 % de l'IBI als locals amb negocis per segon any consecutiu, per ajudar a pal·liar els efectes de la covid en l'economia local

dimarts, 22 de febrer de 2022

Ple del 22 de febrer de 2022

L'Ajuntament de Vila-real tornarà a bonificar l'IBI als locals de la ciutat on hi ha negocis instal·lats, com a mesura per a ajudar els diferents sectors econòmics locals a fer front a l'impacte que la covid ha tingut en els seus negocis. El Ple municipal ha aprovat aquest matí la declaració institucional plantejada per tots els grups polítics en el marc de la Mesa del Pacte local del renaixement per a mantenir un any més la bonificació del 95 % de la contribució, una mesura pionera de l'Ajuntament de Vila-real que es va aplicar l'any passat per primera vegada i que va suposar 335.000 euros per a les arques municipals. D'altra banda, el Ple ha aprovat també la sol·licitud de tres nous projectes de millora de polígons, a través del finançament de l'Ivace, per valor de 685.000 euros.

"La prolongació de la pandèmia agreuja la situació econòmica que també tindrà encara efectes importants durant l'exercici 2022. Aquest impacte es produeix en un moment en el qual les empreses arriben molt debilitades a causa de molts mesos de baixa activitat", argument la declaració institucional, que afegeix: "En aquests moments és necessari continuar prenent mesures per a minimitzar els danys en l'àmbit social i econòmic amb l'objectiu fonamental d'ajudar a sobreviure les persones i les empreses més afectades per la situació". El text acordat per tots els grups polítics municipals es refereix específicament als sectors de l'hostaleria, oci, comerç minorista, transport, els serveis de cura personal i les activitats esportives com als més afectats per les restriccions durant la pandèmia.

La proposta aprovada pel Ple suposa seguir qualificant d'especial interés o utilitat pública els sectors esmentats, de manera que es tramitaran per a la seua aprovació aquelles sol·licituds que es facen durant el primer trimestre de 2022 per a aplicar-los una bonificació en l'IBI, tal com recull l'Ordenança fiscal 1/2020 reguladora de l'impost sobre béns immobles, en l'article 6.8. Tal com es va fer també l'any passat, la sol·licitud de bonificació la poden fer els titulars dels negocis o els propietaris de locals, en el cas que siguen llogats.

Un altre dels punts del Ple ha sigut l'aprovació de tres nous projectes que s'executaran en el marc del Pla de reindustrialització local, en el qual l'Ajuntament de Vila-real, amb finançament de l'Ivace, ha invertit ja més de quatre milions d'euros. En aquesta nova edició de les ajudes de l'Ivace per a polígons industrials, Vila-real sol·licitarà ajudes per a la segona fase del polígon del clúster agroalimentari, al voltant de l'estació de Renfe -amb un cost total de 200.000 euros-; carretera d'Onda-Senda Pescadors (250.000 euros); i zona industrial sud-Sedenyet del Carme (235.000 euros). En total, es preveu una inversió de 685.000 euros dels quals l'Ajuntament n'haurà d'aportar al voltant de 190.000. La resta comptarà amb finançament de l'Ivace.

D'altra banda, el Ple municipal ha aprovat la proposta consensuada pels grups municipals del PSPV-PSOE, PP, Compromís, Ciutadans i Unides Podem-Confluència d'Esquerres per Vila-real al voltant de la commemoració del 8 de Març. Dia Internacional de la Dona. També s'ha aprovat sotmetre el Pla de cremes municipal a l'exposició pública per a la presentació d'al·legacions.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es