Inici

Un projecte intergeneracional dels alumnes del Santa Maria reutilitzarà mòbils usats per a facilitar la lectura entre els majors com a audiollibres

dijous, 24 de febrer de 2022

Presentació del projecte del col·legi Santa María per a reutilitzar mòbils usats com a audiollibres

Els alumnes de Ciències de la Terra del col·legi Santa Maria, en col·laboració amb la Regidoria de Reconeixement a les Persones Majors, han llançat un projecte de cooperació intergeneracional que permetrà que les persones majors i amb dificultats de visió puguen continuar gaudint de la lectura, al mateix temps que permet la reutilització de dispositius mòbils sense ús. El projecte, Si tens un mòbil al caixó, dona'l i retorna la il·lusió, consisteix principalment en la recollida de telèfons mòbils usats en diferents punts municipals, que l'alumnat del Santa Maria reinicialitzarà i prepararà per a l'escolta d'audiollibres, que es distribuiran entre les persones majors a través d'entitats com el CEAM L'Olivereta.

La regidora de Reconeixement a les Persones Majors, Rosario Royo, ha acompanyat aquest matí al professor Sisco Marco i un grup d'alumnes de 2n de batxillerat del col·legi Santa Maria, en la presentació de la iniciativa, que permetrà posar en contacte joves i majors al voltant d'un projecte que conjumina tecnologia, sostenibilitat i accés a la cultura. "Des de fa molts anys, Vila-real treballa en la consolidació dels valors com a Ciutat Educadora, als quals se suma des de 2019 els esforços per ser també una ciutat amigable amb les persones majors. Aquest projecte del Santa Maria ens ajuda a continuar aprofundint en aquests dos àmbits i demostra que tenim gent jove amb moltes idees, talent i ganes de posar-los al servei de la millora de la societat", assenyala Royo, que ha agraït la col·laboració contínua del col·legi Santa Maria amb projectes de millora de la ciutat.

"Aquesta iniciativa, sorgida d'una bateria de propostes plantejada pels alumnes de l'assignatura Ciències de la Terra de 2n de batxillerat, ens ha resultat sobretot interessant per la seua capacitat d'unir gent jove amb els majors, que tan malament ho han passat durant la pandèmia i als quals hem de cuidar", valora el professor Sisco Marco, que ha volgut agrair la col·laboració de l'Ajuntament. Una representació dels alumnes del projecte ha explicat els detalls de la iniciativa, que naix amb la voluntat de romandre en el temps i la vocació de "mirar al futur de la nostra societat, ajudant també a les persones majors, que poden tenir més dificultats per a llegir o accedir a la tecnologia, al fet que tinguen opcions d'oci i de lectura". Per a això, l'Ajuntament situarà quatre punts de recollida de telèfons mòbils usats -Casa dels Mundina, CTE, Piscina Yurema Requena i Serveis Socials- que el consistori portarà setmanalment al col·legi Santa Maria perquè els seus alumnes els reinicialitzen i instal·len una aplicació gratuïta per a la descàrrega d'audiollibres. Aquests mòbils s'entregaran posteriorment al CEAM o altres entitats de majors. La treballadora social del centre, present també en l'acte, ha aplaudit el projecte i les possibilitats que ofereix de prestar un servei als usuaris del CEAM, on ja funcionen diferents grups de foment de la lectura i altres serveis.

"En definitiva, un projecte interessantíssim que ens ajuda a continuar lluitant contra la bretxa digital i combatre la soledat en el col·lectiu de les persones majores, contribuint a construir aquesta nova Vila-real del segle XXI que vol ser una ciutat amigable amb els nostres majors i en la qual ningú quede arrere", conclou Royo.

Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es