Inici -> Àrees -> Urbanisme -> Actualitat

Benlloch destaca les possibilitats de la minimització d'impactes per a la gestió urbanística local en la jornada tècnica impartida pel director general d'Urbanisme

dijous, 24 de febrer de 2022

Jornada formativa amb el director general d'Urbanisme

El director general d'Urbanisme, Vicent García Nebot, ha impartit hui una sessió formativa a tècnics municipals, en la qual també han participat l'alcalde, José Benlloch, i el regidor de Territori, Emilio M. Obiol, en la qual s'han abordat, fonamentalment, les possibilitats que ofereix la nova normativa valenciana, a través del procés de minimització d'impacte, per a avançar en zones de segona residència, com el Madrigal. "Hi ha algunes àrees, tant en zona urbana com en urbanitzable, en les quals l'empastre que ens va deixar el Partit Popular feia impossible avançar. Ara, amb els nous instruments que ens ofereix la legislació valenciana, com aquest de la minimització d'impactes, tenim noves possibilitats legislatives molt interessants per a analitzar i explorar. Aquest era l'objectiu de la jornada tècnica de hui, que vam acordar ja en la reunió que vam mantenir amb el director general d'Urbanisme a principis de febrer", argumenta Benlloch.

García Nebot ha informat i explicat als assistents els instruments de planejament que el text refós de la LOTUP posa a la disposició dels ajuntaments, com les guies T, que donen les claus per a la implementació d'aquests instruments. També la figura de l'ECU (entitats urbanístiques col·laboradores) o l'Agència Valenciana de Protecció del Territori, a la qual està adherida l'Ajuntament de Vila-real. "En definitiva, una sèrie de recursos que la llei autonòmica posa a la disposició dels municipis per a millorar la gestió urbanística i que ens seran de gran ajuda a Vila-real per a aplacar alguns dels empastres que vam heretar de la gestió dels anteriors governs del PP. Entre ells, pot resultar molt interessant la minimització d'impactes en zones com el Madrigal, on fins ara no disposàvem dels instruments urbanístics necessaris que ens permeteren donar solucions eficaces a aquesta i altres àrees paralitzades molts anys", abunda Benlloch.

El director general d'Urbanisme també ha destacat i felicitat el treball del geoportal.es de l'Ajuntament de Vila-real, un portal territorial pioner, per a plantejar que altres municipis de la Comunitat pogueren aprofitar també aquest sistema a través de les plataformes electròniques de la Generalitat.

Galeria multimèdia

Imatges

Benlloch destaca les possibilitats de la minimització d'impactes per a la gestió urbanística local en la jornada tècnica impartida pel director general d'Urbanisme
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es