Inici -> Àrees -> Indústria -> Notícies d'Indústria

Vila-real invertirà altres 685.000 euros per a la modernització de tres àrees industrials amb subvenció de l'Ivace

dissabte, 26 de febrer de 2022

Millores de la primera fase de modernització del polígon de l'entorn de l'estació

L'Ajuntament de Vila-real continua apostant per la modernització de les seues àrees industrials amb l'objectiu de millorar la competitivitat de les empreses instal·lades així com atraure noves inversions. En el marc del Pla de reindustrialització, el consistori ha presentat tres nous projectes a la convocatòria d'ajudes de l'Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (Ivace) per a projectes de millora, modernització i dotació d'infraestructures i serveis en polígons, àrees industrials i enclavaments tecnològics. En aquest cas, la Regidoria de Territori que dirigeix l'edil Emilio M. Obiol ha presentat tres propostes valorades en 685.000 euros que serviran per a implementar noves dotacions en l'àrea industrial sud, el nou clúster de la innovació ceràmica al costat de la carretera d'Onda i el futur clúster agroalimentari i tecnològic a l'entorn de l'estació.

La petició de subvenció a l'Ivace, que ha sigut aprovada aquesta mateixa setmana per unanimitat en el Ple municipal, farà possible que "continuem avançant en el camí de la reindustrialització que vam iniciar amb l'arribada d'aquest equip de govern i que ha comportat una inversió de prop de 4 milions d'euros per a la millora dels nostres polígons, per a convertir-los en àrees industrials del segle XXI, sostenibles energèticament, més ben comunicades i amb les dotacions que requereixen tant les empreses ja situades com les que puguen arribar en el futur", recalca el regidor de Territori.

Obiol detalla que el projecte de major inversió, amb 250.000 euros, correspon a l'àrea industrial del nou clúster de la innovació ceràmica, al costat de la carretera d'Onda, concretament a l'entorn del carrer de la Senda Pescadors, on es preveu la millora de l'enllumenat i la creació d'un carril bici, per a continuar ampliant la xarxa de vies ciclistes que ja connecten gran part de les àrees industrials. L'actuació afectarà una superfície de 556.650 metres quadrats.

La segona de les actuacions per a la modernització de polígons està valorada en 235.000 euros i la seua execució afectarà l'àrea industrial sud, amb una superfície de 2,3 milions de metres quadrats. En aquest cas, l'objectiu del projecte és la prolongació del vial de vora que ja es va executar en el seu moment amb càrrec a una subvenció de l'Ivace per a la millora del polígon Les Voltes. Aquest vial es prolongarà fins al camí d'Artana en una nova fase que continuarà en el futur fins a connectar el vial de vora entre la zona industrial sud i la ronda Sud-oest.

Finalment, l'Ajuntament de Vila-real també ha sol·licitat una subvenció per a desenvolupar una nova fase de modernització del polígon situat a l'entorn de l'estació del ferrocarril on l'equip de govern planeja la creació d'un clúster agroalimentari i tecnològic. La inversió prevista és de 200.000 euros per a ampliar la xarxa d'enllumenat existent fins a comunicar amb la zona d'horts urbans. Així mateix, s'ha projectat la construcció del primer tanc de tempestes per a solucionar el problema d'inundacions en aquesta àrea de la ciutat. La superfície afectada pel projecte serà de 156.880 metres quadrats.

El regidor de Territori remarca que de la inversió total de 688.000 euros, l'Ajuntament de Vila-real haurà d'aportar únicament 190.000 euros ja que la resta comptarà amb finançament de l'Ivace.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es