Inici -> Àrees -> Relacions institucionals -> Notícies

Benlloch convoca tot el govern local per a coordinar i canalitzar l'ajuda al poble ucraïnés després de la invasió de Rússia

dilluns, 28 de febrer de 2022

L'alcalde de Vila-real, José Benlloch _4

L'alcalde de Vila-real, José Benlloch, reunirà demà de manera extraordinària la Junta de Coordinació del govern municipal per a abordar la crisi d'Ucraïna i coordinar i canalitzar tota l'acció humanitària i de suport al poble ucraïnés que puga desenvolupar-se a la ciutat. Paral·lelament, l'alcalde s'ha mantingut en comunicació constant amb la ciutat germana de Michalovce, pròxima a la frontera amb Ucraïna, i s'està contactant també amb els veïns de Vila-real procedents del país de l'Est, amb l'objectiu de posar el consistori a la disposició de les persones afectades per la crisi humanitària i ajudar en la mesura que siga possible.

"Celebrarem demà una junta de coordinació de govern municipal extraordinària per a posar en comú tot el que estem fent ja i el que podem fer, de la mà de la societat civil i les nostres entitats, per a ajudar les persones afectades per la invasió russa d'Ucraïna i canalitzar l'ajuda o l'atenció a persones refugiades que puga ser necessària. La població ucraïnesa, la que viu al nostre territori però també la que està patint en aquests moments de manera directa l'agressió de les tropes russes, té Vila-real a la seua disposició, com ho hem estat sempre que una crisi humanitària ha posat damunt de la taula la urgència de la cooperació internacional", explica Benlloch. "Una vegada més, mostrarem la nostra cara més justa i solidària enfront d'una invasió que és també una agressió als principis bàsics de la Unió Europea", agrega.

A més de la coordinació i impuls de programes d'ajuda humanitària, l'alcalde de Vila-real s'ha mantingut en comunicació contínua, des de l'esclat del conflicte, amb la ciutat agermanada de Michalovce (Eslovàquia), molt pròxima a la frontera amb Ucraïna, amb la qual els uneixen també llaços d'agermanament. En el marc d'aquesta comunicació contínua, ha remés una carta al seu homòleg a Michalovce, Viliam Zahorcák, en la qual posa l'Ajuntament a disposició per a qualsevol tipus d'ajuda humanitària que puga necessitar o bé la mateixa població de Michalovce, per la seua proximitat a la frontera ucraïnesa i al conflicte, o bé la població d'Uzhgorod, agermanada amb Michalovce, o de qualsevol altra part d'Ucraïna. "En situacions com la que des d'aquest 24 de febrer de 2022 estem vivint, i com a ciutadans europeus, en el marc de la unitat, hem de treballar conjuntament i en esperit de cooperació per a oferir respecte, seguretat i dignitat per a tots, i molt especialment a les persones més vulnerables, com poden ser els xiquets i xiquetes", detalla la missiva.

El dispositiu de col·laboració amb la població ucraïnesa comptarà també amb els mateixos veïns i veïnes de la ciutat arribats del país de l'Est. Per a això, el govern local de Vila-real està contactant amb les persones ucraïneses empadronades a la ciutat per a oferir-los tota la col·laboració possible. En aquests moments, hi ha a Vila-real 79 persones empadronades procedents d'Ucraïna. "No podem imaginar l'angoixa que les persones ucraïneses que resideixen fora del seu país poden estar passant per la incertesa i el temor al que puga succeir-li a familiars i amics. Tots ells són veïns i veïnes vila-realencs i han de saber que el seu Ajuntament està al seu costat en aquests moments tan greus", conclou Benlloch.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es