Inici -> Àrees -> Proximitat -> Notícies de proximitat

Vila-real coordina amb les associacions de veïns la recollida en les seues seus d'ajuda humanitària per a Ucraïna

dimecres, 2 de març de 2022

Reunió amb les associacions de veïns per a coordinar l'ajuda humanitària a Ucraïna

L'Ajuntament de Vila-real ha activat ja la maquinària de coordinació de l'ajuda humanitària davant la greu situació en què es troba el poble ucraïnés després de la invasió del país per part de Rússia. La regidora de Participació Ciutadana i Proximitat, Miriam Caravaca, acompanyada per l'edil de Solidaritat, Cooperació i Integració, Álvaro Escorihuela, s'ha reunit amb representants d'una desena d'associacions de veïns i de la Federació d'Associacions de Veïns per a establir el dispositiu de recollida de productes de primera necessitat que es requereixen en aquest moment per a atendre tant refugiats com ucraïnesos i ucraïneses que resisteixen l'atac rus al seu país. Com ja va avançar l'alcalde en la Junta de Coordinació Extraordinària celebrada el dimarts amb el Govern local, la donació d'aliments i altres productes per part de la ciutadania es canalitzarà a través de les entitats veïnals, que establiran horaris de recollida en les seues respectives seus, tot sota la coordinació de l'oficina municipal creada per a tal efecte, i que se situa en la seu de la Regidoria de Ciència, Innovació i Universitats, al Viver d'Empreses.

"Hem sol·licitat la col·laboració d'aquestes associacions perquè, gràcies a la proximitat que ells tenen amb els veïns i veïnes dels barris, puguem canalitzar de la millor manera possible l'ona de solidaritat que s'ha generat després del brutal atac de Rússia a Ucraïna", assenyala Miriam Caravaca, que remarca el "caràcter solidari de la nostra ciutadania, que immediatament s'ha mostrat disposada a ajudar per a pal·liar el dolor i el sofriment de tants milers de persones".

Caravaca ha explicat als representants veïnals que, seguint les indicacions de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies, se'ls comunicarà la variació en la tipologia de productes que es necessiten a cada moment. En l'actualitat, es requereixen aliments no peribles, com ara llegums, arròs, conserves, etc.; productes d'higiene personal; productes per a bebés com llet o bolquers; a més de mantes i sacs de dormir. "Estarem en contacte permanent amb els responsables de les associacions per a informar-los de qualsevol canvi en aquestes necessitats", explica la regidora de Participació Ciutadana i Proximitat. La regidoria ha recordat que ja està operativa l'Oficina Municipal de Coordinació de l'Ajuda Humanitària-Crisi d'Ucraïna, amb la qual es pot contactar a través del correu crisisucrania@vila-real.es

Caravaca ha volgut agrair a les entitats veïnals "la seua resposta immediata davant la nostra crida, malgrat la urgència amb la qual els vam convocar a la reunió, però sobretot vull destacar la seua predisposició a col·laborar i la seua vocació solidària". "En moments com aquest es demostra l'important paper que juguen les associacions de veïns, com a canalitzadors de les iniciatives ciutadanes en cadascun dels nostres barris; són una part fonamental del nostre teixit associatiu i des de l'Ajuntament estem molt agraïts per la labor que exerceixen i ens sentim orgullosos que formen part de la gran aliança social que hem teixit al llarg dels últims anys".

A la trobada van acudir representants de les associacions de veïns de l'Hospital, Roser, Sant Ferran, Zona Centre, la Soledat, Nou Crist del Calvari, el Pilar, Cervantes, Sagrat Cor de Jesús, així com de la Federació d'Associacions de Veïns. Amb tot, la regidora ha explicat que també es farà arribar la informació a la resta d'entitats veïnals que no van poder assistir a la reunió. Cadascuna de les associacions establirà un horari en la seua seu per a facilitar la recollida de l'ajuda humanitària amb l'objectiu de fer-la arribar com més prompte millor al poble ucraïnés.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es