Inici -> Ajuntament -> Alcalde -> Activitat

El Ple condemna de manera unànime la invasió russa a Ucraïna i ofereix ajuda i col·laboració al poble ucraïnés

dijous, 3 de març de 2022

El Ple condemna l'agressió russa a Ucraïna_1

El Ple de l'Ajuntament de Vila-real ha condemnat de manera unànime la invasió russa a Ucraïna a través d'una declaració institucional secundada per tots els grups municipals, en la qual a més els partits han mostrat la solidaritat amb el poble ucraïnés i han oferit tota l'ajuda i col·laboració possibles als refugiats i ciutadans víctimes d'aquesta terrible agressió. El Ple s'ha reunit en sessió extraordinària aquest migdia per a donar llum verda a aquesta declaració institucional, que secunda el text aprovat en el si de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies. Prèviament a l'inici de la sessió s'ha guardat a més un minut de silenci en record de "les víctimes que desgraciadament ha provocat aquesta absurda guerra", tal com ha dit l'alcalde, José Benlloch. L'aprovació de la declaració institucional forma part de les accions polítiques incloses en el pla de mesures consensuat aquest dimarts amb els grups municipals per a canalitzar l'ajuda humanitària i l'ona de solidaritat ciutadana amb el poble ucraïnés.

Així, l'acord plenari constata que "la invasió de Rússia al país veí d'Ucraïna és una violació del dret internacional, de la sobirania nacional i de la integritat territorial d'Ucraïna, i sobretot del principi de pau humanitària". Una acció que "ens involucra a tots com a actors, que hem d'intentar frenar aquesta invasió", per la qual cosa "destaquem la nostra solidaritat amb els pobles i el nostre compromís de col·laboració en les accions humanitàries per a protegir el benestar de la població, així com suport als ciutadans ucraïnesos assentats a la Comunitat Valenciana". De la mateixa manera, "l'Ajuntament de Vila-real s'ofereix a prestar tota l'ajuda i el refugi que faça falta per a donar resposta al vessant humanitari del conflicte, atenent la ciutadania ucraïnesa víctima d'aquesta agressió i fent costat a les empreses afectades" i "es compromet per la defensa de la pau, apostant pel dret internacional i la via diplomàtica en el marc de les Nacions Unides per a posar fi al conflicte bèl·lic".

Així les coses, "l'Ajuntament de Vila-real condemna rotundament la invasió russa a Ucraïna, manifesta el seu suport i solidaritat amb la població ucraïnesa, oferint tota l'ajuda i col·laboració des de l'Ajuntament". L'alcalde ha agraït el suport de tots els grups municipals i la solidaritat ciutadana i ha assegurat que "estem davant un repte i una amenaça històrics, que posen en joc la nostra forma de vida, la democràcia, les llibertats i el respecte als drets humans. Ens juguem la pau i esperem que aquesta barbàrie acabe com més prompte millor".

A més de l'aprovació d'aquesta declaració institucional, els grups polítics també van acordar el dimarts desplegar des del balcó de l'Ajuntament una pancarta amb el lema "No a la guerra. Vila-real, amb el poble ucraïnés", en castellà, valencià i ucraïnés. Precisament hui, en la sala de plens, s'ha projectat aquest mateix lema en una pantalla i tots els membres de la corporació han lluït un llaç amb els colors de la bandera d'Ucraïna.

El consistori ha activat un pla especial d'abast humanitari, amb la creació de l'Oficina Municipal de Coordinació de l'Ajuda Humanitària-Crisi d'Ucraïna. L'oficina està situada a la seu de la Regidoria de Ciència, Innovació i Universitats (Viver d'Empreses), amb el correu crisisucrania@vila-real.es i el telèfon 619 403 273. Així mateix, s'ha posat en marxa el dispositiu en coordinació amb les associacions de veïns per a la recollida de material i productes de primera necessitat.

D'altra banda, el Ple també ha donat via lliure també per unanimitat a l'ampliació a cinc anys del nombre d'anualitats durant les quals l'Ajuntament es compromet a assumir les despeses de manteniment dels quatre habitatges socials cedits per l'Entitat Valenciana d'Habitatge i Sòl. L'alcalde ha explicat que dos d'ells es posaran immediatament a la disposició de la Fundació Manantial com a pisos tutelats.

Galeria multimèdia

Imatges

El Ple condemna l'agressió russa a Ucraïna
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es