Inici -> Àrees -> Economia -> Notícies

Vila-real incentiva la digitalització de pimes i autònoms amb una jornada informativa sobre les ajudes del pla Kit Digital

divendres, 4 de març de 2022

Pàgina web sobre el programa d'ajudes Kit Digital

L'Ajuntament de Vila-real, a través de l'Agència de Desenvolupament Local i en col·laboració amb la Cambra de Comerç de Castelló, realitzarà una jornada informativa sobre el nou paquet de subvencions per a la digitalització d'empreses (programa Kit Digital) impulsat pel Ministeri d'Assumptes Econòmics i Transformació Digital, que té com a objectiu ajudar petites empreses, microempreses i treballadors autònoms, que pertanguen a qualsevol sector o tipologia de negoci en el procés d'implantar solucions digitals en els seus negocis, així com per a les empreses tecnològiques interessades a col·laborar en el projecte. La jornada tindrà lloc dimecres que ve 9 de març de 16 a 18 hores en el Viver d'Empreses situat al carrer del Monestir de Poblet, 15 de Vila-real.

El regidor de Comerç, Diego A. Vila, explica que "ara més que mai és necessari que les petites empreses s'atrevisquen a fer el salt al món digital, per això, a través de les ajudes del programa Kit Digital volem aconseguir que les pimes puguen trobar solucions i suport d'acord amb les necessitats del seu negoci, com la creació de pàgines web, gestió de xarxes socials o qüestions més tècniques com la ciberseguretat". Així mateix, el regidor subratlla que "per això, hem cregut convenient desenvolupar una xarrada per a poder explicar totes aquestes qüestions als interessats a sol·licitar l'ajuda, els diferents tipus de subvencions del Kit Digital i per a poder presentar l'oficina Accelera Pime, que donarà suport personalitzat a cada empresa en disseny i sobre estratègia de digitalització".

Així mateix, el programa Kit Digital fa una crida a aquelles empreses del sector tecnològic (agents digitalitzadors) per a subscriure acords de col·laboració amb els beneficiaris de les ajudes del programa i acompanyar-los en els seus processos de transformació digital, implementant les solucions tecnològiques objecte de subvenció. Per a això hauran de registrar-se i subscriure un acord d'adhesió en www.red.es

Depenent del volum de l'empresa es pot sol·licitar un tipus d'ajuda: petites empreses o microempreses de menys de 3 treballadors poden demanar el bo digital de 2.000 euros; petites empreses o microempreses d'entre 3 i 10 treballadors poden sol·licitar fins a 6.000 euros i petites empreses d'entre 10 i 50 treballadors, el bo de 12.000 euros. Per a aquest últim, la convocatòria està oberta i es podrà sol·licitar fins al 15 de març.

"Durant l'any passat, l'Ajuntament de Vila-real, en col·laboració amb altres administracions públiques va injectar més de 2 milions d'euros a través de subvencions directes o de bonificacions en l'IBI que van ajudar molts xicotets negocis de Vila-real a mantenir l'activitat, durament afectada per la pandèmia", assenyala Vila, i afig "Enguany cal continuar en la reactivació econòmica i aprofitar tots els recursos disponibles. La digitalització de les empreses, la sostenibilitat i la millora de la competitivitat són ara, més si cap, les bases del creixement", conclou Diego Vila.

Més informació en l'enllaç https://www.acelerapyme.gob.es/kit-digital o a l'oficina Accelera Pime a Castelló a través del telèfon 964 356 500.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es