Inici -> └rees -> Festes -> Junta de Festes

El bou tornarÓ als carrers de Vila-real al maig amb un correbou que obrirÓ les festes de Sant Pasqual

dissabte, 5 de marš de 2022

Presentaciˇ del cartell del tancament de bous braus de les festes de Sant Pasqual

El bou per la vila tornarÓ als carrers de Vila-real el mes de maig amb motiu de les festes de Sant Pasqual dedicades al patrˇ i l'acte que obrirÓ aquest primer cartell taurÝ postpandŔmia serÓ un correbou de bous braus que tindrÓ lloc el 14 de maig a les 11.00 hores. Vila-real es retrobarÓ aixÝ amb el bou al carrer desprÚs de dos anys en quŔ els aficionats han hagut de gaudir de la festa a la plaša portÓtil a causa de la situaciˇ sanitÓria. L'alcalde de Vila-real, JosÚ Benlloch, i el regidor de Festes, Diego A. Vila, acompanyats per representants de la Junta de Festes, han presentat aquest primer correbou de l'etapa postcovid, que estarÓ protagonitzat pels bous de la ramaderia de Badajoz, El Freixo, propietat del matador Julißn Lˇpez, El Juli.

"Vila-real torna a demostrar el seu compromÝs amb la tradiciˇ del bou al carrer, com ja vam fer durant la pandŔmia sent el primer municipi de la Comunitat Valenciana a autoritzar la celebraciˇ de festejos taurins a la plaša portÓtil", recorda l'alcalde, que insisteix que "ara que la normativa auton˛mica ja permet que les nostres tradicions taurines tornen als carrers, Vila-real estarÓ una vegada mÚs al costat dels nostres aficionats i dels ramaders per a donar suport a uns festejos que formen part de la nostra identitat i que sˇn tambÚ un motor de la nostra economia".

En aquest sentit, el regidor de Festes recorda la forta tradiciˇ taurina que existeix a Vila-real i recalca que l'Ajuntament ha estat des del primer moment al costat "d'un sector que ha sigut durament castigat per la pandŔmia i al qual hem volgut secundar, sempre en el marc de les possibilitats que oferia la normativa sanitÓria a cada moment". Vila explica que desprÚs de dos anys sense poder celebrar el bou per la vila com tradicionalment hem fet sempre, "ara per fi el podrem recuperar en les pr˛ximes festes de Sant Pasqual". Aix˛ sÝ, tal com incideix el responsable de Festes, "sempre complint amb la normativa sanitÓria que estiga vigent en aquest moment". El regidor, que recentment va participar en la reuniˇ de la Comissiˇ del Bou al Carrer de la Comunitat, indica que la previsiˇ Ús que al mes d'abril el Consell publique una actualitzaciˇ de les normes que regeixen la celebraciˇ d'espectacles de bous al carrer a la Comunitat.

El recorregut del correbou serÓ l'habitual, amb eixida des del carrer Major Sant DomÚnec. Els bous braus recorreran els carrers de Zumalacßrregui, Salvador, Josep Ramon Batalla, Raval del Carme, MolÝ, av. Pius XII i Cardenal Tarancˇn.

La presentaciˇ del cartell del correbou suposa un primer avanšament de la programaciˇ taurina de les festes de Sant Pasqual, que es completarÓ amb altres festejos de bous al carrer sufragats tant per l'Ajuntament i la Junta de Festes com per les penyes taurines de la ciutat i la Comissiˇ de Penyes.

En la presentaciˇ del cartell del correbou del pr˛xim 14 de maig, l'alcalde i el regidor de Festes han estat acompanyats pel president de la Comissiˇ del Bou, JosÚ Pascual Adsuara, el vicepresident de la Junta de Festes, MatÝas Palomares, el secretari de la Comissiˇ del Bou, Enrique Gonzßlez, i el vocal Julißn Alguacil. A mÚs, en homenatge a l'aficiˇ i la tradiciˇ taurines, l'acte ha estat presidit per l'escultura de l'artista local Roberto Bort, que ret un tribut al bou al carrer.

Galeria multimèdia

Imatges

Cartell del tancament de bous braus de les festes de Sant Pasqual
Plaša Major s/n. 12540 Vila-real (Castellˇ)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposiciˇ de notificacions: notificaciones@vila-real.es