Inici -> La teua ciutat -> Igualtat -> Notícies d'Igualtat

Vila-real reivindica la igualtat i els drets de les dones en un 8M que també clama contra la guerra a Ucraïna

dimarts, 8 de març de 2022

Commemoració del 8 de Març, Dia Internacional de la Dona

Vila-real ha alçat la veu un any més amb motiu del 8 de Març, Dia Internacional de la Dona, per a reivindicar la igualtat real i el respecte als drets de les dones. En aquesta ocasió, la concentració i lectura de manifests a la plaça Major ha servit també per a reiterar el missatge de pau, contra la guerra a Ucraïna, així com de solidaritat amb totes les dones que són víctimes del conflicte.

L'acte, organitzat pel Grup de Dones de Vila-real, ha comptat amb la participació de tots els grups municipals, a excepció de Vox, el col·lectiu Afym LGTBI+, Juntes de Creu Roja, El Bressol i la Fundació Manantial, que ha volgut posar en relleu la realitat de la salut mental de les dones en un dia com hui en el qual aquest col·lectiu és el protagonista.

La primera tinent d'alcalde i regidora d'Igualtat, Silvia Gómez, ha obert la commemoració agraint la participació tant dels col·lectius que "cada dia treballen per aconseguir la igualtat efectiva a la nostra ciutat", així com dels grups municipals que s'han sumat a la commemoració i lectura de manifest, al mateix temps que ha recriminat a Vox que haja impedit la unanimitat política en una commemoració tan important per a reivindicar els drets, la igualtat i la lluita contra la violència de gènere. Gómez també ha agraït la presència de les representants del centre Juana Azurduy, de Bolívia, que participaran aquesta vesprada en una conferència organitzada pel Fons Valencià de la Solidaritat per a relatar la seua experiència com a dones en un país en vies de desenvolupament i els projectes per a l'apoderament i lideratge femení que es duen a terme als països del Sud.

La regidora d'Igualtat també ha mostrat, en nom de tots els participants, la solidaritat amb les dones ucraïneses que en aquest moment són víctimes de l'agressió russa a Ucraïna, una guerra que també ha comptat amb la reprovació unànime dels participants en l'acte.

Els grups municipals PSPV, PP, Compromís, Ciutadans i Unides Podem han dut a terme la lectura compartida del manifest aprovat en el Ple amb motiu del 8 de Març, una lectura en la qual també han participat les representants del centre Juana Arzuduy de Bolívia. Seguidament, s'ha realitzat la lectura de manifests d'Afym LGTBI+, Grup de Dones i la Fundació Manantial.

L'acte ha finalitzat amb la formació d'un mosaic amb el lema "Dona i salut mental" preparat per la Fundació Manantial. 

Més fotografies, al Flickr de l'Ajuntament de Vila-real

Galeria multimèdia

Imatges

Commemoració del 8 de Març, Dia Internacional de la Dona_2 Commemoració del 8 de Març, Dia Internacional de la Dona_1
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es