Inici -> Àrees -> Normalització Lingüística -> Notícies

Vila-real reprén el Voluntariat pel valencià per a fomentar l'aprenentatge i la integració a través de les parelles lingüístiques

dijous, 10 de març de 2022

Presentació de la nova campanya del Voluntariat pel valencià _2

La Regidoria de Normalització Lingüística ha presentat una nova edició del Voluntariat pel valencià, un programa que posa en contacte persones interessades a aprendre la llengua amb voluntaris disposats a ajudar en l'ensenyament pràctic d'aquesta. La regidora de Normalització Lingüística, Noelia Samblás, ha presentat la nova campanya acompanyada per la coordinadora del Voluntariat pel valencià d'Escola Valenciana, Xon Domènech, i el membre de la Junta de l'Associació Cultural Socarrats Josep Usó. Samblás ha recordat que l'última edició del Voluntariat pel valencià, que no va poder realitzar-se a causa de la pandèmia, va comptar amb 27 parelles lingüístiques. "Amb la millora de la situació sanitària, podem reactivar aquesta iniciativa que no sols serveix per a aprendre la llengua, sinó que també és una forma d'integració en la societat de manera positiva, ja que es tracta d'un programa obert i participatiu que pretén mostrar el valencià com una llengua d'acollida", explica la regidora. Per part seua, Xon Domènech ha assegurat que "Vila-real, una ciutat que sempre ha sigut un referent cultural en la nostra llengua, no podia faltar en aquesta nova convocatòria del Voluntariat pel valencià".

El programa tornarà a posar en contacte persones que parlen valencià amb unes altres que volen fer el pas de llançar-se a practicar aquesta llengua, amb l'únic requisit de quedar una hora a la setmana, al llarg de deu setmanes. Durant aquest mes de març, les tres entitats organitzadores -la Regidoria de Normalització Lingüística, l'Associació Cultural Socarrats i Escola Valenciana- recolliran les inscripcions tant de voluntaris com de persones interessades a aprendre, que hauran de tenir almenys 18 anys. L'acte de presentació de parelles lingüístiques tindrà lloc el dijous 31 de març, a les 19.00 h, a la Biblioteca Universitària del Coneixement de Vila-real.

A més, tal com ha explicat Xon Domènech, Escola Valenciana facilitarà a les parelles lingüístiques materials de suport per a aquesta campanya del Voluntariat pel valencià que té com a lema 'Tasta el valencià!'. "Gràcies al suport de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua hem pogut elaborar una sèrie de materials que inclouen diferents tipus de textos acompanyats d'un suport audiovisual amb la finalitat d'enriquir les trobades lingüístiques amb nous temes de conversa i vocabulari", assenyala Domènech, que ha animat la ciutadania a participar en aquesta campanya per a enfortir l'ús del valencià en tots els àmbits.

Per part seua, Josep Usó també ha confiat en l'èxit d'aquesta nova convocatòria i ha subratllat que "el Voluntariat pel valencià no sols permet aprendre la nostra llengua sinó també que altres persones puguen conéixer la manera en què nosaltres veiem el món".

A més de la modalitat presencial, enguany també s'ofereix la possibilitat de fer el voluntariat en línia, per a aquelles persones que residisquen fora de Vila-real o no puguen desplaçar-se per a fer les sessions presencials. Les persones interessades a participar en aquesta edició, com a voluntàries o aprenentes, poden dirigir-se a qualsevol de les entitats organitzadores. També trobaran els formularis de participació en el web municipal de Normalització Lingüística (normalitzacio.vila-real.es), concretament en l'apartat del Voluntariat pel valencià.

Galeria multimèdia

Imatges

Presentació de la nova campanya del Voluntariat pel valencià _1 Presentació de la nova campanya del Voluntariat pel valencià
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es