Inici -> Àrees -> Relacions institucionals -> Notícies

Vila-real estreny llaços amb la ciutat germana de Sacile en el marc del lideratge europeu en mediació escolar

dilluns, 21 de març de 2022

Recepció a Sacile en la trobada del projecte Medes_2

La primera tinent d'alcalde, Silvia Gómez, juntament amb els regidors de Relacions Institucionals, Noelia Samblás, i de Cooperació, Álvaro Escorihuela, han participat en una visita institucional a la ciutat italiana de Sacile, en representació de l'alcalde i de la ciutat. La trobada, organitzada per Sacile, en el marc del projecte de mediació escolar Medes que lidera Vila-real, ha permés reforçar els llaços d'agermanament i continuar avançant en l'extensió de la mediació escolar a Europa. En aquesta trobada, també han participat el municipi croat de Novigrad-Cittanova i la ciutat francesa de La Réole, amb les quals Sacile està agermanada.

Després de dos anys sense poder realitzar aquesta trobada per la situació sanitària, Sacile ha tornat a reunir les seues ciutats germanes, amb les quals Vila-real també col·labora com a líder del projecte europeu Medes. En aquesta nova fase del projecte de mediació escolar, AdTransMedes, les eines dissenyades en els primers Medes es traslladen als municipis de Novigrad i La Réole. "En un món en constant conflicte, posar el focus en la importància de l'acord, del consens i fer-ho, a més, en un sector com l'educació dels nostres joves, on tot està per escriure, és una oportunitat que no podem desaprofitar", ha assenyalat Gómez en la recepció institucional de la trobada de ciutats germanes que Sacile ha celebrat amb el lema Primavera Europea. La primera tinent d'alcalde ha destacat també el paper que l'institut Miralcamp, pioner en mediació escolar, i l'Associació El Porc Espí han tingut en les diferents fases del projecte Medes.

L'alcalde de Sacile, Carlo Spagnol, ha agraït la presència de la delegació de Vila-real, amb qui la ciutat italiana es va agermanar l'any 2014. "Temes com la mediació, la música, la cultura, els intercanvis culturals o el turisme, permeten aprofundir en el diàleg intercultural entre les noves generacions europees i hui el projecte ha permés portar a Sacile les delegacions institucionals de les ciutats germanes, reunides per primera vegada després del llarg període d'aïllament per la pandèmia. Vivim temps particulars, foscos en diversos aspectes, però la llum pot venir precisament del sentiment d'amistat, de la capacitat d'integrar, dialogar i construir el bé comú", ha assenyalat l'alcalde italià. En la mateixa línia, la primera tinent d'alcalde de Vila-real, que ha disculpat l'alcalde de la ciutat per trobar-se en el Consell d'Europa com a president de la delegació espanyola del Congrés de Poders Locals i Regionals, ha llançat un missatge d'esperança: "La construcció d'un món en pau comença des dels xicotets pobles, des de les nostres ciutats, des de la consolidació d'una Europa forta i unida en la política i l'economia, però també, i fonamentalment, des d'un punt de vista emocional". "Després de dos anys de pandèmia, amb més de sis milions de vides perdudes a tot el món i duríssimes restriccions, res millor que retrobar-nos en la meravellosa ciutat de Sacile per a continuar construint un món on la mediació siga sempre el camí. Per a continuar reforçant els nostres vincles de germans en una Europa més forta, unida i humana", ha conclòs Gómez.

Com a part dels actes organitzats per a la trobada, l'Ajuntament de Sacile ha entregat als col·legis participants un reconeixement pel seu compromís, a més, a la delegació Vila-real pel seu lideratge en el projecte europeu Medes.

Galeria multimèdia

Imatges

Recepció a Sacile en la trobada del projecte Medes Recepció a Sacile en la trobada del projecte Medes_1 Recepció a Sacile en la trobada del projecte Medes_3
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es