Inici -> La teua ciutat -> Joventut -> Notícies joventut

Els cineastes Urbizu i Maluenda protagonitzen la segona jornada de VIST

divendres, 25 de març de 2022

Inauguració de Vist, Festival Internacional de Cine de Vila-real

El guionista i director Enrique Urbizu, responsable del llorejat No habrá paz para los malvados (Goya 2012 a la millor pel·lícula, millor direcció i millor guió original), i el director i gestor cultural Rafael Maluenda, autor del documental Berlanga! prenen aquest dissabte el testimoni de VIST, el 24é Festival Internacional de Cinema de Vila-real, després d'una jornada inaugural que ha comptat amb la projecció d'El universo de Óliver i la presència d'un dels seus protagonistes, Salva Reina; el seu director, Alexis Morante i, el productor, José Alba. Així, a partir de les 18.00 hores a la sala de conferències de la Fundació Caixa Rural Vila-real, Urbizu i Maluenda entaularan un diàleg sota el títol "Vigència de la pantalla". Sota la premissa de la diversificació de suports pels quals apropar-se al cinema gràcies a l'avanç tecnològic, Urbizu i Maluenda exposaran com afecta aquest fet a la construcció d'imatges i el seu consum.

Amb tot, la programació d'aquest dissabte 26 inclou una altra activitat destacada al matí. Al migdia, la sala de conferències de la Fundació Caixa Rural Vila-real congregarà quatre actors i actrius de la província: Sergio Caballero (al que actualment es pot veure en Després de tu, À punt, i amb nombrosos premis i nominacions per la seua labor en la pantalla i en escena), Héctor Gozalbo (coprotagonista de la sèrie Paraíso de Movistar), Claudia Pellicer (La ruta i Alba d'Atresmedia, Acacias 38 d'RTVE i 69 raons d'À Punt) i Candela Pradas (Alba i Paraíso i, Entrevías i La ruta aquest 2022). David Collado exercirà de moderador d'aquesta taula redona en la qual els convidats abordaran la seua professió des d'un punt de vista personal, és a dir, explicaran què els va portar a apostar per aquest sector, quins han sigut els seus referents, de quins personatges agafen inspiració o com és el dia a dia del seu treball.

Una estrena amb màgia

VIST ha arrancat aquest divendres amb la projecció de la pel·lícula El universo de Óliver en la qual han estat presents el seu director, Alexis Morante; un dels protagonistes, Salva Reina i, el productor, José Alba. Després d'una primera projecció a València, l'activitat s'ha traslladat als cines Sucre de Vila-real per a gaudir d'aquest film que s'estrenarà en les sales de cinema espanyoles el pròxim 13 de maig de la mà de Filmax. Morante ha destacat que les primeres reaccions dels que han vist la pel·lícula han estat molt positives. "A la gent li arriba i emociona; és el més bonic que et poden dir", ha apuntat el director. Per part seua, el protagonista ha assenyalat que formar part d'aquest projecte ha estat "una il·lusió grandíssima perquè es tracta d'una història molt personal que ens toca moltíssim".

Des de la direcció del festival reforcen així la seua intenció d'incorporar altres activitats relacionades amb el seté art més enllà de la projecció de curtmetratges dins de l'aposta per consolidar un esdeveniment dedicat al cinema.

Galeria multimèdia

Imatges

Inauguració de Vist, Festival Internacional de Cine de Vila-real_3 Inauguració de Vist, Festival Internacional de Cine de Vila-real_2 Inauguració de Vist, Festival Internacional de Cine de Vila-real_1
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es