Inici -> La teua ciutat -> Joventut -> Notícies joventut

Rostres coneguts i premis Goya en una nova jornada de VIST

dilluns, 28 de març de 2022

Equip rodatge VIST Express

Aquest dilluns ha començat l'activitat VIST Express amb la participació de tres centres de secundària de la ciutat.

VIST, el Festival de Cinema de Vila-real organitzat per l'Associació Sal de la Fila i patrocinat per l'Ajuntament de Vila-real, es prepara per a oferir la segona sessió de la secció oficial aquest dimarts amb la projecció d'altres sis curtmetratges entre els quals hi ha rostres coneguts tant del panorama nacional com internacional i una producció premiada en els Goya. Serà a partir de les 20.30 hores a l'Auditori Municipal Músic Rafael Beltrán Moner de Vila-real amb entrada lliure.

La primera proposta serà Shark, un curtmetratge protagonitzat per l'actriu Rose Byrne, que ha participat en pel·lícules com Star Wars. Episodio II. El ataque de los clones, Troya o 28 semanas después, i dirigit per Nash Edgerton, responsable també de la sèrie d'HBO Mr. Inbetween. La recerca d'un senyal que demostre que hi ha alguna cosa més que la rutina diària és el fil argumental de No estamos solos, dirigit per Jorge Dolz. Elena Furiase i Eva Isanta es posen als ordes d'Álvaro G. Company en Bien, bien, un treball que aborda un tema que, lamentablement, segueix d'actualitat. Un viatge a la dècada dels huitanta, amb una certa mirada nostàlgica, és Sintra III d'Aitor Echeverría i Iván Casajús. També es podrà veure The Monkey, de Xosé Manuel Zapata Pérez, treball guanyador del Goya 2022 a millor curtmetratge d'animació, i tancarà la sessió Cemento y acero d'Oriol Villar, amb Luis Tosar i Daniel Guzmán com a protagonistes.

També tindrà lloc, de 16.00 a 18.00 hores, la segona sessió de gravació del VIST Express pels carrers de la ciutat.

BALANÇ DE DILLUNS
Aquest dilluns també ha començat una de les activitats que, malgrat el canvi de denominació, es manté en la programació del festival com en edicions anteriors. Així, Vist Express (abans Cinexpress) ha convidat els centres educatius de secundària que els joves puguen realitzar un projecte audiovisual en un temps reduït -dos dies d'enregistrament i uns altres dos d'edició per a visualitzar el resultat en la gala de cloenda del divendres 1 d'abril-. Enguany s'han sumat a la iniciativa Bisbe Pont, Santa Maria i Fundació Flors, per la qual cosa diversos grups d'estudiants han fet, i faran, dels carrers i altres espais de Vila-real el seu set de rodatge per a crear peces d'uns dos minuts de duració amb les quals intentaran transmetre inquietuds relacionades amb les xarxes socials (Santa Maria), successos d'una actualitat apocalíptica (Bisbe Pont) o un homenatge a l'art urbà (Fundació Flors). Tot això, en clau d'humor i amb la xifra 24 com a leitmotiv.

També aquest dilluns s'han projectat els primers sis curts, dels 23 seleccionats, en la secció oficial: Mindanao de Borja Soler, Vatios de David Pérez Sañudo, Loop de Pablo Polledri, Imposible decirte adiós de Yolanda Centeno, 26 d'Ana Lambarri i Purasangre de César Tormo.

Galeria multimèdia

Imatges

Gent a l'auditori preparada per a veure els curts (1) Gent a l'auditori preparada per a veure els curts (2) Gent a l'auditori preparada per a veure els curts (3)

Veure més imatges

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es